Тука: «За два тижні пішохідним переходом у Станиці Луганській скористалося близько 20 000 осіб»

Тука: «За два тижні пішохідним переходом у Станиці Луганській скористалося близько 20 000 осіб»

Пішохідний пункт пропуску в смт Станиці Луганській продовжує свою роботу у звичному режимі. На сьогодні обласною військово-цивільною адміністрацією для підтримання режиму припинення вогню та забезпечення безпеки цивільного населення залучені представники декількох міжнародних організацій (ОБСЄ, Червоний Хрест тощо).

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Станом на 10 листопада зазначеним дорожнім коридором скористалося близько 20 000 осіб (з яких понад 60 % особи, які перейшли з окупованої території на територію, підконтрольну українській владі). Кожен день ним користується від 1700-1800 осіб, – повідомив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. – Зважаючи на значну кількість відвідувачів та холодну пору року, керівництвом обласної військово-цивільної адміністрації спільно із ГУ ДСНС у Луганській області у місці розташування КПВВ організовано пункт обігріву».

Із Станиці Луганської люди мають можливість виїхати по трьох напрямках: Кремінна – Станиця Луганська; Біловодськ – Станиця Луганська; Щастя – Станиця Луганська. Рух автобусів прив’язано до режиму роботи КПВВ.

"Значна кількість відвідувачів КПВВ, які заходять з окупованої території, не зважаючи на те, що обласна ВЦА спільно із правоохоронними органами проводила широку інформаційну кампанію, із-за «стіни» кремлівської пропаганди не обізнані про те, що для переходу потрібен відповідним чином оформлений дозвіл. Унаслідок цього деякі громадяни, яких не пропустили через пункт пропуску, здійснюють спроби перетинання лінії розмежування поза ним – і як наслідок стають жертвами «розтяжок», встановлених терористами. З метою запобігання таким випадкам на КПВВ чергує співробітник районної ВЦА, який надає допомогу в оформленні заявки на отримання дозволу-перепустки через мережу Інтернет», – наголосив Георгій Тука. 

Последние комментарии