На Луганщині — перемир'я. Військовослужбовці допомагають у відновленні інфраструктури

За останню добу станом на 7-му ранку 29 жовтня 2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках дотримувався режим припинення вогню.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують роботи з відновлення магістральних електромереж прифронтової зони. У м. Щастя бійці АТО допомагають у ремонті школи та дитячого садка. Група цивільно-військового співробітництва передала від громадського об'єднання «Ми Армія Країни» коштовні ліки та продукти харчування,  а також теплий одяг та взуття багатодітній родині в населеному пункті Євсуг Біловодського району. Без уваги не залишилися і діти з м. Гірське Попаснянського району. Сюди поставлено теплий одяг, взуття, а також солодощі.

За інформацією ГУ МВС України у Луганській області, вчора о 15-20 надійшла інформація співробітників СБУ про те, що у порожній бетонній трубі в районі с. Побєда Новоайдарського району виявлено боєприпаси: 3 металеві цинки з патронами; 6 гранат РГД-5; 2 гранати Ф-1; 7 запалів до них; 4 протитанкові міни (МВЧ-62) та 16 підривників до них; 11 зарядів до зенітної установки калібру 45 мм. Вилучене направлено до НДЕКЦ при ГУМВСУ для дослідження. 

На Артемівському напрямку у Попаснянському районі, що на Луганщині, в рамках другого етапу вчора завершилося відведення артилерії калібром до 100 мм. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розпочала верифікацію відведеного озброєння. За повідомленням прес-служби ОБСЄ 26 жовтня міжнародні спостерігачі відвідали два місця зберігання озброєння ЗСУ і переконалася, що усе відведене озброєння присутнє на місці. Також зазначається, що індивідуальні заводські номери озброєння відповідали номерам в інвентарних списках.

Моніторинг-офіцери ОБСЄ також відвідали пішохідний пункт пропуску на кордоні між Україною і Російською Федерацією в підконтрольному т.з. «ЛНР» н.п. Новоборовиці. Зафіксовано, що на пункті пропуску через кордон з української сторони більше не було  озброєних бойовиків т.з. «ЛНР». Міжнародним спостерігачам вперше  вдалося відвідати цей район з березня 2015 року. Прикордонники Російської Федерації продовжують перевіряти людей, які пішки перетинають кордон в Росію.

На Луганщині щоденно триває розмінування місцевості. Сьогодні сапери підрозділів ЗС України працюють у районі Станиці Луганської та Кримського. За повідомленням прес-служби СММ  ОБСЄ міжнародні спостерігачі моніторили «локальне припинення вогню» («вікно тиші»), що було організоване на запит компанії «Луганське енергетичне об'єднання» на південному, контрольованому т.з. «ЛНР» березі Сіверського Донця поблизу Станиці Луганської. Компанія проводила ремонт ліній електропередач, а також водонасосної інфраструктури, яка була пошкоджена в результаті бойових дій.

На полігонах Луганщини продовжуються інтенсивні навчання підрозділів ЗС України з вогневої підготовки.

Последние комментарии