Біографічне кафе «Пам'ять, закарбована в слові. Літературні діалоги»

Біографічне кафе «Пам'ять, закарбована в слові. Літературні діалоги»

7 листопада 2015 року , о 12-00, у Сєвєродонецькій галереї мистецтв (вул. Курчатова,17) відбудеться біографічне кафе «Пам'ять, закарбована в слові. Літературні діалоги».

Гостем біографічного кафе буде поетеса Олена Задорожна. Вона поділиться з відвідувачами біографічного кафе історією створення книги «Той, що зумів воскреснути».

Також відбудеться перегляд та обговорення документальної стрічки «Возз'єднання: 10 років після війни». Як помиритися без спільного розуміння минулого? У 1999 році сербська армія та албанські повстанці воювали в Косово. Серби та албанці жили відокремлено один від одного. Поки їхня країна була на межі війни, група сміливих студентів вирішила вперше познайомитися та поспілкуватися зі своїми опонентами. Ця зустріч стала основою документального фільму «Перед бомбами» (1999). Через два тижні після зустрічі почалися бомбардування НАТО, і студенти втратили зв'язок один з одним - аж поки через десять років не зустрілися знову.

Цей фільм піднімає багато запитань, які сьогодні задає собі практично кожен українець. Ми щиро запрошуємо всіх прийти і подивитися його. Це може стати першим кроком на шляху до зцілення.

Захід відбувається в рамках  Проекту «Культурний простір — місце для діалогу та взаєморозуміння», який реалізовує Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України.

 

Вхід вільний

Відділ культури Сєвєродонецької міської ради

Последние комментарии