У Сєвєродонецьку проведено фокус-групу щодо використання бюджетних коштів у соціальній сфері на забезпечення потреб переселенців

У Сєвєродонецьку проведено фокус-групу щодо використання бюджетних коштів у соціальній сфері на забезпечення потреб переселенців

Використання бюджетних коштів у соціальній сфері на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб обговорили учасники фокус-групи, що відбулася 19 жовтня 2015 року в місті Сєвєродонецьку. Фокус-група проведена громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» за участю завідувача сектору пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Бориса Губанова, фахівців управлінь соціального захисту населення міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та Кремінського району, а також головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Учасники фокус-групи відзначили головні проблеми внутрішньо переміщених осіб, що на сьогодні потребують вирішення, – забезпечення житлом та робочими місцями. Представник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області поінформувала, що переселенці можуть й надалі отримувати пенсійні виплати в різних банках, однак, після завершення терміну дії картки мають перевести виплати на установи «Ощадбанку».

Також учасники фокус-групи висловили спільну думку щодо необхідності зміни терміну дії довідки переселенця із шестимісячного на безстроковий.

Последние комментарии