У Лисичанську організації, які надають безоплатну правову допомогу, підписали меморандум

У Лисичанську організації, які надають безоплатну правову допомогу, підписали меморандум

Організації, які надають первинну та вторинну правову допомогу у Луганській області, підписали Меморандум про співпрацю.

Круглий стіл з обговорення системи безоплатної правової допомоги відбувся 9 жовтня у м.Лисичанськ в редакції газети «Новий путь». Ініціював захід Сєвєродонецький Місцевий Центр з надання вторинної правової допомоги.

Під час круглого столу учасники обговорили можливості співпраці та взаємодію суб'єктів, які надають безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

Представники підрозділів управління юстиції в Лисичанську, Стаханові, Алчевську, Сєвєродонецького Місцевого Центру з надання вторинної правової допомоги, засобів масової інформації, громадські активісти висловили своє бачення, як має розвиватись система безоплатної правової допомоги у регіоні, обговорили текст Меморандуму про співпрацю, внесли свої пропозиції.

Керівник громадської організації «Вибір» Ігор Орел розповів учасникам про необхідність створення комунальних установ з надання безоплатної правової допомоги, навів для прикладу досвід Скадовського Комунального закладу "Центр з надання безоплатної правової допомоги" з Херсонської області.

Завершився захід підписанням Меморандуму про співпрацю, за яким учасники домовились проводити спільну інформаційну та просвітницьку діяльність, просувати сталу систему правової допомоги, надавати безоплатну правову допомогу населенню, підвищувати кваліфікацію фахівців, які працюють у цій системі.

 

Джерело: legalspace.org

 

Последние комментарии