На порядку денному – безпека життєдіяльності та питання техногенно-екологічної безпеки

На порядку денному – безпека життєдіяльності та питання техногенно-екологічної безпеки

Днями в приміщенні міської ради під головуванням заступника міського голови Олександра Ольшанського пройшли засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Військові дії на сході України завдали шкоди усім без винятку сферам життєдіяльності. Наразі в Луганській області склалася дуже гостра ситуація в екологічній, техногенній, енергетичній та санітарній галузі. Це потребує вжиття необхідних заходів з виявлення та найбільш швидкого подолання проблем, спричинених війною.

Днями в приміщенні міської ради під головуванням заступника міського голови Олександра Ольшанського пройшли засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Енергетики, освітяни, медики, а також представники комунальних підприємств, автозаправних станцій, підприємці та надзвичайники звітували про стан безпеки праці, протипожежного захисту місць масового скупчення людей та додержання вимог законодавчих актів з охорони праці під час виробничої діяльності. Представник міського управління ДСНС України в Луганській області звернув увагу на важливість усунення зауважень та посилення контролю за виконанням заходів щодо підвищення рівня профілактичної роботи з протипожежного захисту об’єктів. 

Окремим питанням постала проблема вилучення у населення балонів зріджених вуглеводневих газів, які тривало не використовуються та вжиття заходів щодо їх дегазації та утилізації. Заслухавши доповідь представника УЖКГ міської ради щодо даного питання, рада вирішила доручити суб’єктам господарювання розробити відповідні заходи. 
Збої у роботі Луганської ТЕС призводять до відключення електроенергії майже по всій області, тому основним питанням порядку денного засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій була розробка плану заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій на системах електропостачання об’єктів життєзабезпечення населення міста в 2015-2016 рр. Тяжка енергетична ситуація потребує розробки відповідної стратегії з боку міської влади та підприємств тепло-водо-газопостачальників. Тому на засіданні були заслухані дії установ у разі відключення електроенергії та озвучені проблеми, з якими вони при цьому стикаються. Так, у садочках та школах міста є денний запас питної води, а у сел. Сиротино – окремий генератор, дві генераторні установки розташовані у багатопрофільній лікарні, один генератор – у розпорядженні хлібозаводу. 

Але існує проблема, з якою стикаються всі підприємства – це своєчасне оповіщення про можливе відключення електроенергії. Представник Сєвєродонецької ТЕЦ звернув увагу та те, що при аварії на Луганській ТЕС спрацьовує захист і миттєво відключається автоматика, тому спрогнозувати це дуже важко. 

На території Сєвєродонецької міської ради існують об'єкти підвищеної небезпеки, тому комісія прийняла рішення затвердити їх перелік та доручити керівникам цих об’єктів вжити заходи щодо обладнання автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення.

 

Інформація відділу внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю міської ради

Последние комментарии