В усіх школах області 1 вересня 2015 року розпочнеться навчальний процес

В усіх школах області 1 вересня 2015 року розпочнеться навчальний процес

В облдержадміністрації за участю в. о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяни Ткачової відбувся брифінг, присвячений підготовці закладів освіти області до нового навчального року, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Вона наголосила, що в усіх школах області 1 вересня розпочнеться навчальний процес. При підготовці закладів освіти до нового навчального року обласна влада особливу увага приділила прифронтовим Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районам, де внаслідок бойових дій зазнали великих руйнувань 26 шкіл, а ще 19 – незначних. Тому з обласного бюджету на їх ремонт було виділено 42 млн грн, які на цей час вже освоєно. У День знань двері цих шкіл будуть відчинені для юних жителів області.

Перший урок в усіх навчальних закладах області пройде за темою: «Чим може пишатися українець». За шкільні парти сяде близько 58 тис. школярів. Що стосується тимчасово переміщених дітей шкільного віку, то на кінець 2015 навчального року в школах навчалося 5478 таких учнів, дитячі садочки відвідувало 3420 дітей. Усього на території області фунцкціонує 315 загальноосвітніх шкіл, 10 шкіл-інтернатів, 251 дитячий садочок, 24 позашкільні навчальні заклади, 28 професійно-технічних училищ та 22 вищих навчальних заклади.

У зв’язку із тим, що у низці населених пунктів Троїцього та Старобільського районів проживає мало дітей, то у Троїцькому районі будуть закриті три школи, а у Старобільському – одна.

Існує проблема перевезення дітей у сільській місцевості: на сьогодні існуючих 105 шкільних автобусів для вирішення цієї проблеми не вистачає. Тому з обласного бюджету були виділені кошти на придбання трьох шкільних автобусів.

Також є проблема в забезпеченні загальноосвітніх навчальних закладів комп’ютерною технікою. Хоча забезпеченість становить 94 %, у 20 школах комп’ютери відсутні.

Тетяна Ткачова підкреслила, що основними напрямами педагогічного процесу в сучасних умовах визначені підвищення якості освітніх послуг та реалізація концепції національного виховання молодого покоління.

 

Последние комментарии