При підтримці ПРООН та Уряду Японії на Сході України покажуть унікальний спектакль «Розділові»

Проект ПРООН та Уряду Японії, спрямований на надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, підбив підсумки грантового конкурсу «Сильніші разом: зміцнення діалогу і соціальної згуртованості в місцевих громадах». Так, за результатами конкурсу було відібрано 15 заявок, кожна з яких спрямована на розвиток діалогу між членами місцевих громад та переселенцями.

Серед організацій-переможців «Агенція АртПоле», яка представить спектакль «Розділові», що поєднує сучасну українську поезію, музику і відеоексперимент. Учасники проекту — поет Сергій Жадан (Харків, народився в Старобельську Луганської області), музиканти Влад Креймер (Донецьк) і Олексій Ворсоба (Мінськ), відеохудожник Микола Карабінович (Одеса) та режисер Оля Михайлюк (Київ). Спектакль буде представлений в 4 областях України: Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській.

Також завдяки підтримці ПРООН на Дніпропетровщині пройдуть  «позитивні вихідні», організовані НГО «Молодіжні ініціативи крокують світом». У ході проекту буде створена команда соціокультурних аніматорів, які будуть організовувати та проводити різноманітні заходи (майстер-класи, екскурсії містом, квести, вікторини та акції).

Серед інших переможців – ГО «Інтерньюз-Україна», які планують реалізувати проект «Разом до успіху: позитивні історії взаємодій між переселенцями та громадами». У межах цієї ініціативи вони планують підготувати серію історій, метою яких збільшення мотивації місцевих громад до залучення ВПО в життя громади. Проект буде реалізовано в кількох областях України.

За словами Руслана Федорова, керівника проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні»: «Ми очікуємо, що організації-переможці в межах своїх ініціатив сприятимуть зміцненню соціальної згуртованості та діалогу, сприятимуть побудові довіри та взаєморозуміння між переселенцями та представниками приймаючих громад. Наш проект працює у 8 областях України, де найбільше проживає внутрішньо переміщених осіб – Київській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, а також частинах Донецької та Луганської областей, які підконтрольні Уряду України. Відповідно, до участі в Конкурсі запрошувались організації саме з цих регіонів».

Последние комментарии