На Луганському напрямку — без змін, напружено, на Артемівському (Попаснянський район) — дотримання режиму припинення режиму вогню

Зокрема, з 13.00 до 16.50 з напрямку сіл Донецький та Жолобок бойовики т.з. “ЛНР” 7 разів обстріляли українські позиції в районі пануючої висоти. Застосовували заборонені Мінськими угодами 120-мм, а також 82-мм міномети, стрілецьку зброя.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

О 19.20 протягом години зі сторони окупованого с. Сокільники обстріляно з 82-мм мінометів, озброєння БМП та стрілецької зброї ОП підрозділу ЗСУ у районі с. Кримське Новоайдарського району.

О 14.20 вогневого враження противника зазнала позиція «Фасад» (в районі моста поблизу  м. Щастя) Російські найманці гатили з 82-мм мінометів.

О 21.45 адепти “русского мира” обстріляли наші оборонні позиції з напрямку окупованого с. Сміле з танка.

З 21.40 до 22.40 зазнала масованого вогневого враження Станиця Луганська. Терористи вели прицільний вогонь з 82-мм мінометів, ЗУ-23-2, ДШК, АГС-17 та стрілецької зброї. Опівночі, протягом 35 хвилин, обстріл повторився. У результаті обстрілів у селищі згорів будинок по вул. Ленінська, в якому проживала літня жінка. Ще в одному, на вул. Лермонтова, сталося займання. Також зафіксовано пошкодження покрівлі у кафе в центрі селища. З важкого озброєння обстріляне с. Валуйське Станично-Луганського району – знищено покрівлю у 6 будинках по вул. Льва Толстого та Тараса Шевченка. Зруйновано газопровід біля залізничної станції Вільхова. 506 абонентів залишилися без централізованого газопостачання. Ведуться ремонтні роботи.  Втрат серед особового складу ЗС України на Луганщині за минулу добу немає.

На Артемівському напрямку (у Попаснянському районі) протягом доби зберігалася тиша. Дотримання режиму припинення вогню досягнено завдяки зверненню командувача сектора “С” до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню.

Підрозділи сил АТО повністю контролюють ситуацію на Луганщині, мужньо утримуь оборонні рубежі та виконуть вимоги Мінських домовленостей.

Последние комментарии