Фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» пройде в Сєвєродонецьку

З 26 серпня по 9 вересня 2015 року в Сєвєродонецькому Міському Палаці культури (проспект Хіміків, 28) проходитиме фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні».

Організаторами виставки є Фонд Народонаселення ООН в Україні та Міністерство соціальної політики спільно з Українським жіночим фондом.

Ініціаторами проведення фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні» в Сєвєродонецьку виступили громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада» спільно з управлінням культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації за підтримки Cєвєродонецької міської ради.

Близько 40 робіт, які були відібрані для виставки, розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі в настільки нелегкий час для України. Метою даної фотовиставки є привернення уваги суспільства до проблем гендерного насильства, а також стимуляції активних дій, спрямованих на подолання насильства щодо жінок і дівчат, адже гендерне насильство - це порушення прав людини.

Виставка «Жінки і конфлікт в Україні» спрямована на деконструкцію стереотипних уявлень про другорядність жінки в процесі боротьби за гідність і свободи свого народу. Представлені роботи покликані відродити справедливість у відношенні до жінки та її ролей в контексті військових дій і суспільних перетворень.

Війна не вибирає своїх жертв і героїв за гендерними, віковими, соціальним та іншими ознаками. Вона входить в життя кожного, хто опиняється на її шляху. Жінки прагнуть захистити свій будинок, сім'ю, свободу, тому так самовіддано беруть участь у протистоянні як в тилу, так і на передовій.

 На жаль, гендерні стереотипи у розгляді значення жінки у військових конфліктах залишаються поширеним явищем у всьому світі, і Україна тут не є винятком. Цей факт підтверджує високу потребу і важливість підвищення обізнаності з гендерній нерівності в Україні, а також необхідність вживання заходів для подолання цього явища.

Виставка вперше демонструвалася в Києві протягом грудня 2014 року. Протягом червня - листопада 2015 демонстрація виставки запланована в Харкові, Вінниці, Сєвєродонецьку (Луганська обл.), Дніпропетровську, Житомирі та в м. Добропілля (Донецька обл.).

Последние комментарии