Найбільш резонансні кримінільні правопорушення та події станом на 7 серпня

Повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Військові злочини

Бойовики не припиняють обстрілювати територію, підконтрольну українській владі:

- дев’ять разів зі сторони «Мілова Гора» (територія підконтрольна НЗФ «ЛНР») бойовики з танків, мінометів та гранатометів обстрілювали м. Щастя. Внаслідок обстрілів поранення отримали троє військовослужбовців ЗСУ;

- зі сторони пам’ятника князю Ігорю (підконтрольної НЗФ «ЛНР») бойовики з гранатометів обстрілювали смт. Станиця Луганська;

- зі сторони території, яка знаходиться під контролем НЗФ «ЛНР», бойовики обстріляли с. Золоте-3. Внаслідок обстрілу сталося займання будинків № 35 та № 37 на вул. Садовій с. Золоте-3.

7 серпня о 02.10 зі сторони м. Первомайськ (підконтрольного НЗФ «ЛНР») бойовики з артилерії обстріляли м. Попасна.

Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 258 КК України «Терористичний акт».

Фінансування тероризму

До Сватівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що співробітники УСБУ у Луганській області в ході досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.190 КК України «Шахрайство», встановили факт фінансування тероризму 28-річною мешканкою м. Красний Лиман (Донецької області), яка у липні 2015 шахрайським шляхом заволодівала грошима громадян України, та потім передавала їх для фінансування діяльності терористичної організації «ДНР». Підозрювана передана співробітникам СБУ для подальшої перевірки. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ч.1 ст. 258-5 КК України «Фінансування тероризму».

Вилучення боєприпасів

6 серпня у дачному будинку 55-річного місцевого мешканця на вул. 5-та Лінія м. Рубіжне співробітники Рубіжанського міськвідділу міліції виявили та вилучили «РПГ-18», «РГД-5», «Ф-1», 150 набоїв калібру 5,45 мм.

Того ж дня оперативники Новоайдарського райвідділу міліції у дачному будинку м. Щастя виявили та вилучили дві гранати «Ф-1», три гранати «РГД-5», гранату «РГО», ручну освітлювальну ракетницю та більше 200 набоїв різного калібру.

Вилучене спрямовано на дослідження. Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вживаються заходи щодо встановлення приналежності вилученого.

Безвісти зниклі

До Міловського райвідділу міліції з заявою звернувся місцевий житель 1940 р.н. про те, що з липня 2013 року він втратив зв'язок зі своїм сином гр. Проненком О.А., 1975 р.н., який останнім часом мешкав у м. Ровеньки.

До Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення місцевої жительки 1969 р.н. про те, що 6 серпня пішов з дому та дотепер не повернувся її син гр. Петренко Є.М., 2003 р.н.

Дані факти зареєстровані. Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження зниклих.

Последние комментарии