На Луганщині СБУ затримала агента фейкової спецслужби терористів

На Луганщині СБУ затримала агента фейкової спецслужби терористів

У Луганській області Служба безпеки України викрила члена агентурної мережі терористів «МГБ ЛНР», який забезпечував бойовиків інформацією про українських військових, повідомляє прес-центр СБУ.

Мешканця Станично-Луганського району було завербовано терористом «МГБ ЛНР» на прізвисько «Свєточ» для забезпечення розвідувальною інформацією артилерії бойовиків. Інформатор збирав та передавав дані про дислокацію та переміщення українських підрозділів, види озброєння, транспортні засоби тощо. Бойовики використовували ці відомості для коригування вогню та організації оборонних заходів проти сил антитерористичної операції.

Агент співпрацював з сепаратистською «спецслужбою» на платній основі. Гроші куратори передавали через його дружину – чиновницю одного з «міністерств»псевдореспубліки.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Судового вироку інформатор терористів чекатиме під вартою.

Последние комментарии