На Луганському напрямку – 4 обстріли позицій ЗС України, в тому числі артилерійських

За останню добу станом на 7-му ранку 29-го липня 2015 року на Луганському напрямку – без змін. Зафіксовано 4 обстріли позицій підрозділів ЗС України у районах Трьохізбенкі, Щастя, Трьїцького.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зокрема,  близько 7.00 з напрямку с. Весела Гора (територія, підконтрольна т.з. «ЛНР»), російські найманці обстріляли з мінометів, АГС-17 та стрілецької зброї територію Луганської ТЕС, будівлю МНС та район мосту через р. Сіверський Донець у м. Щастя. Внаслідок обстрілу сталося аварійне вимкнення 13-го енергоблоку ТЕС.

О 17.45 зі сторони с. Красний Лиман (перебуває під контролем НЗФ) відбувся обстріл з АГС-17 та стрілецької зброї ОП частини ЗСУ у районі південно-східної околиці с. Трьохізбенка.

З 16.30 до 18.40 зі сторони с. Весела Гора (підконтрольна НЗФ) було здійснено повторний обстріл м. Щастя.

Опівночі на 29.07 з напрямку м. Первомайськ адепти «русского мира» здійснили артилерійський обстріл (10 пострілами) у напрямку с. Троїцьке Попаснянського району. Інформації щодо жертв серед мирного населенення та руйнувань не надходило.

Водночас, за інформацією ГУ МВС у Луганській області 28.07.2015 о 07.00 надійшло повідомлення про те, що до Станично-Луганської ЦРЛ з осколковими пораненнями госпіталізовано 5 військовослужбовців ЗС України. Тілесні ушкодження захисники України отримали з   21.30 27-го липня до о 01.00 28-го липня 2015 під час несення служби в районі південно-західної околиці смт. Станиця Луганська внаслідок артилерійського обстрілу.

Українські військовослужбовці мужньо утримували оборону, даючи рішучу відсіч агресору з озброєння незабороненого Мінськими угодами. Незворотних втрат серед особового складу ЗС України на Луганському напрямку не допущено.

Последние комментарии