У Сєвєродонецьку готуються приймати нову хвилю внутрішньо переміщених осіб

У Сєвєродонецьку готуються приймати нову хвилю внутрішньо переміщених осіб

16 липня за участю т. в. о. голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Клименка, заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик, начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області Ігоря Савельєва, його заступника з питань переселення і гуманітарної допомоги Олексія Висоцького, представників міжнародних організацій пройшла виїзна зустріч. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Метою зустрічі було забезпечення умов проживання внутрішньо переміщених осіб. Під час заходу рятувальники, керівництво області презентували міжнародним організаціям місця для прийому потоку переселенців з окупованої території. Для прийому переселенців підготували табір на 150 місць з можливістю його розширення до 300 та цілий поверх у пожежно-рятувальній частині.

«У зв’язку з посиленням обстрілів ми очікуємо на приплив переселенців з окупованої території. У нас є два об’єкти, але ми потребуємо допомоги у їх доукомплектуванні. Тому ми звертаємося до міжнародників, щоб вони нам допомогли», – відзначив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області з питань переселення і гуманітарної допомоги Олексій Висоцький.

«Я хочу подякувати міжнародним організаціям за ту допомогу, яку вони надають Луганщині. Дійсно, потік переселенців збільшується. Про це кажуть цифри. Я постійно веду особистий прийом, і часто до мене звертаються люди, які опинилися у ситуації, коли вони переїхали на підконтрольну українському Уряду територію і їм просто ніде жити. Для табору ми просимо допомоги з його комплектацією обладнанням, у пожежній частині просимо допомогти з будівельними матеріалами», – сказала заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Последние комментарии