Прокуратурою підтримано обвинувачення щодо ветеринара-корупціонера

Прокуратурою міста підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням лікаря-епізоотолога – заступника начальника міської державної лікарні ветеринарної медицини у м. Лисичанська у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України.  

Так, лікарь-епізоотолог – заступник начальника міської державної лікарні ветеринарної медицини у м. Лисичанську, будучи службовою особою наділеною повноваженнями із здійснення функцій представника влади щодо державного санітарно-ветеринарного контролю, 04.06.2015 року у період робочого часу отримав для себе у якості неправомірної вигоди грошові кошти у сумі 1000 грн. за видачу дозвільного документа – ветеринарного свідоцтва ФОП Матвєєвій О.С., яка здійснює підприємницьку діяльність із заготівлі і реалізації м´ясопродукції, необхідного для перевезення 10 туш свиней за межі території району м. Лисичанська, у який вніс завідомо неправдиві відомості про те, що ним вказані тварини оглянуті та клінічно здорові.  

Вироком Лисичанського міського суду від 03.07.2015 року затверджено угоду про визнання винуватості укладену між посадовою особою прокуратури м. Сєвєродонецька та підозрюваним, та засуджено посадову особу, яку визнано винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 368 КК України і остаточно за сукупністю злочинів призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 грн.) з позбавленням права обіймати в установах, організаціях та на підприємствах всіх форм власності посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 (два) роки зі спеціальною конфіскацією грошових коштів у сумі 1000 грн., отриманих в якості неправомірної вигоди. 

 

К.С.Каліберда, старший прокурор прокуратури м. Сєвєродонецька, молодший радник юстиції 

Последние комментарии