Одним з основних напрямків роботи податкової міліції є запобігання виплати заробітної плати «в конвертах»

Як повідомив виконуючий обов'язки начальника оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області Гавриленко Д. С., однією з актуальних тем на сьогодні є боротьба з виплатою заробітної плати «в конвертах».

Працівники, що отримують заробітну плату «в конвертах», стають заручниками самих себе.

Нелегальна заробітна плата повністю унеможливлює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Крім цього, працівник не має жодних доказів дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Роботодавці, з метою ухилення від сплати податків, видають працівникам зарплату готівкою без відображення такої у бухгалтерськомуобліку. Тобто йдеться про «тіньові» заробітки, з яких не утримуються податки та не здійснюються відрахування єдиного соціального внеску.

Так, продовжив Гавриленко Д. С., при проведенні перевірки інформації про факти виплати зарплати «в конвертах» на території м. Сєвєродонецька, співробітниками відомства виявлено 10 найманих працівників, з якими трудові відносини не були оформлені.

За ініціативою ОУ ДПІ у м. Сєвєродонецьку, податковою інспекцією та територіальною державною інспекцією з питань праці у Луганській області проведено перевірки фізичних осіб - підприємців у яких були встановлені неоформлені працівники.

Підводячи підсумок, Гавриленко Д. С. додав, що матеріали таких перевірок були направлені до прокуратури за ознаками порушення законодавства про працю, в результаті в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості і відкрито кримінальне провадження, що кваліфікується за ст. 172 КК України, ведеться досудове розслідування.


ОУ ДПІ у Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області                                               

Последние комментарии