Школярі зі Станиці Луганської виїхали відпочити на Західну Україну

Школярі зі Станиці Луганської виїхали відпочити на Західну Україну

Школярі зі Станиці Луганської виїхали відпочити на Західну Україну, щоб спростувати міфи російської пропаганди, повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Зі Станично-Луганського району в Чернівецьку область виїхала група школярів, які відпочиватимуть у оздоровчому таборі «Вогник Буковини». Дітей (наймолодшому хлопчику всього 5 років) зібрали з населених пунктів, що найбільше постраждали від обстрілів бойовиків. У таборі вони загалом пробудуть три тижні, фінансування на оздоровлення взяв на себе районний бюджет.

Відпочинок дітей із прифронтової зони – цілеспрямована політика обласної військово-цивільної адміністрації. Переважна більшість місцевого населення ніколи не виїжджала за межі Луганщини, багато людей тут досі живуть насадженими минулою владою та російською пропагандою стереотипами, начебто на Західній Україні ненавидять східняків і переслідують російськомовних. Як показує досвід, одна поїздка дітей зі Сходу на Захід вартує більше, ніж контрпропагандистські заходи в ЗМІ.

Той, хто хоч раз побував на Західній Україні, відчув гостинність місцевих мешканців, завів знайомих і друзів, а потім розповів про все це своїм рідним і знайомим, поділився враженнями в соцмережах, більше ніколи не підпаде під вплив російської пропаганди.

У Чернівцях дітей зустріне колишній голова Станично-Луганської райдержадміністрації Євген Бідашко (уродженець Буковини), котрий очолював район у його найважчий період. Тоді Станицю Луганську та прилеглі села обстрілювали з «Градів», мінометів та крупнокаліберної артилерії по кілька разів на добу. Є.Бідашко брав безпосередню участь в організації поїздки дітей і опікуватиметься ними аж до повернення в Станицю.

Це тільки перша з груп школярів, яка виїхала на Західну Україну. Ще одна група дітей зі Станично-Луганського району незабаром поїде в оздоровчий табір у Трускавець.

Последние комментарии