До бюджету надійшло понад 9,5 млн. грн. військового збору

З початку року на сьогодні платники ДПІ у м.Сєвєродонецьку перерахували 9559,3 тис.грн. військового збору.

Нагадуємо, що військовий збір запроваджений із 3 серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 відсотки об’єкта оподаткування.

Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» продовжено справляння військового збору на 2015 рік та до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. 

Платниками збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, що отримують доходи в Україні, податкові агенти. Щодо об’єкту оподаткування. Починаючи з 1 січня 2015 року об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

Так, об'єктом оподаткування резидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об'єктом оподаткування нерезидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні та доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Також нагадаємо, що 11 червня 2015 року набув чинності Закон України від №381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», яким звільнено від оподаткування військовим збором доходи громадян від операцій з купівлі/продажу валюти.

 

Державна податкова інспекція у м.Сєвєродонецьку

Последние комментарии