Юні натуралісти Сєвєродонецька малюють світ тварин

Юні натуралісти Сєвєродонецька малюють світ тварин

Вже вп' яте на базі Національного еколого-натуралістичного Центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України відбувся заочний Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Зоологічна галерея».

Проведення конкурсу сприяє розвитку бережливого ставлення до природи, творчої художньої активності учнівської молоді в анімалістичному жанрі.

Конкурс проводився з метою виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття свого регіону, активізація пізнавальної діяльності учнівської молоді до представників тваринного світу з різних зоогеографічних областей, розвиток образного мислення і емоційної чуйності,  розкриття творчих здібностей та художнього смаку підростаючого покоління.

Для участі у конкурсі учні шкіл міста надали два малюнка, на першому – намальовано птахів або ссавців, які мешкають на території регіону, на другому - представників різних зоогеографічних областей світу. Роботи виконувалися в різних техніка з використанням матеріалів: гуаш, акварель, воскова крейда.

В своїх роботах юні художники-натуралісти показали  художню виразність, реальність вигляду і характерних ознак птахів і ссавців регіону, зоогеографічних областей світу; оригінальність композиційного рішення,  індивідуальність і креативність творчого почерку.

Кращим автором від Лугансьокої області було визначено  Сиротіну Юлію, ученицю ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 м. Сєвєродонецька Луганської області, за роботи “Північний олень - хазяїн тундри” та “Маленькі бешкетники”.

 

О.В.Матвієвська, методист СМ ЦЕНТУМ 

Последние комментарии