Держреєстр виборців поновлюється

Держреєстр виборців поновлюється

Понад 1500 відомостей періодичних поновлень електронної бази даних Державного реєстру виборців було оброблено за 2 місяці другого кварталу поточного року.

Як повідомила Олена Ткачова, начальник відділу ведення Держреєстру виборців міськради, левова частка відомостей була подана Сєвєродонецьким відділом РАЦС та міськвідділом державної міграційної служби. Значний обсяг роботи було виконано по визначенню виборчих адрес громадянам, які повернулися до міста після зняття з обліку в МЗС, з військової служби, місць позбавлення волі тощо. Великий внесок в цю роботу внесли фахівці Сиротинської, Борівської селищних рад, міськвідділу міграційної служби, Управління праці та соцзахисту населення, КП «Єдиний розрахунковий центр» та відділу РАЦС.

На серйозному контролі, як завжди, стояло питання не порушення строків подачі та дотримання встановлених форм відомостей періодичного поновлення. Незважаючи на тривалі свята, а також збільшення кількості відомостей, це завдання також було виконано. 

Також перед координаційною групою стояло завдання провести перевірку відомостей про виборців, народжених у період з 1941 – 1945 роки, щодо своєчасного встановлення статусу «Нездатний пересуватися самостійно». Відділ Державного реєстру виборців мав підготувати відповідні запити по амбулаторіях і надалі передати ці запити Управлінню охорони здоров’я на опрацювання. Таким чином було оброблено близько 4,5 тисяч відомостей, на підставі яких ще понад 200 виборців отримали цей статус. 

Наприкінці Олена Ткачова повідомила, що Постановою ЦВК суттєво змінено форми та порядок заповнення відомостей періодичного поновлення, але разом з тим цими змінами передбачається зменшення кількості запитів, які опрацьовуються міграційною службою, що прискорить темп роботи.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии