Багатодітній сім’ї буде куплено інше житло за кошти обласного бюджету

Геннадій Москаль побував на місці обстрілу в селі Артема (Станично-Луганський район). У ніч на суботу територію села обстріляли зі ствольної артилерії. Снаряди падали прямо в дворах житлових будинків, а також на городах та околицях, де розташовані українські військові.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

" src="/sites/all/modules/wysiwyg/plugins/break/images/spacer.gif" title="<--break-->">

– На місці вибухів залишилися вирви глибиною в людський зріст, – повідомляє Г. Москаль. – Один зі снарядів залетів на подвір’я будинку, в якому спала багатодітна сім’я (обстріл почався опівночі й тривав три години). Від вибухової хвилі завалилася товста блочна стіна. Дорослі й діти, старшому з яких 12, а молодшому 3 роки, спали в сусідній кімнаті.

Батьки тілами прикривали дітей від битої штукатурки й осколків, те, що ніхто не загинув і не поранений, – справжнє диво. «Завдяки» терористам, для яких не писані жодні Мінські угоди, батьки й шестеро дітей залишилися без хати. В селі їм знайшли житло, але тільки тимчасове. Щоб багатодітна родина не залишилася без хати над головою, ми виділимо з обласного бюджету кошти на купівлю іншого будинку. Відповідне розпорядження я вже підписав сьогодні. 

Г. Москаль привіз у с. Артема гуманітарну допомогу (продуктові набори), поспілкувався з селянами й оглянув інші пошкодження від обстрілу. Снаряди вибухнули ще в кількох дворах, осколками посічені стіни, вибиті вікна, понівечені меблі. В одному з будинків осколки залетіли в дитячу кімнату і врізалися в стіну за півметра над ліжком. Сільській владі дані доручення задокументувати всі пошкодження, щоб згодом люди змогли отримати компенсацію.

Після поїздки в с. Артема керівник області відвідав лікарню в с. Петрівка, що неподалік. Цей лікувальний заклад прийняв поранених цивільних та військових зі Щастя на початку року, коли терористи обстріляли й частково зруйнували щастинську міську лікарню. На будівлі Петрівської лікарні слід відремонтувати дах і замінити вікна. Необхідні для цього кошти вже виділені з обласного бюджету. 

Последние комментарии