В Сєвєродонецьку проводиться конкурс незвичних екскурсій

В Сєвєродонецьку проводиться конкурс незвичних екскурсій

Міський конкурс «Незвичні екскурсії» проводиться з метою впровадження передового досвіду, розвитку потенціалу творчо обдарованих вчителів, педагогів та екскурсоводів, підвищення рівня знань щодо історії та життя нашого міста та краю, виховання у молодого покоління поваги до історії та традицій свого народу.

Головними завданнями конкурсу стали розробка нових екскурсійних маршрутів в Сєвєродонецьку та на Луганщині, визначення найкращого досвіду з організації та проведення, обмін досвідом щодо організації та проведення екскурсій та створення буклету цікавих місць.

Взяти участь у конкурсі можуть всі, хто займається екскурсіями в місті: екскурсоводи, краєзнавці, вчителі шкіл та вихователі дитячих садків, працівники позашкільних навчальних закладів освіти, бібліотекарі, тощо. Для учаcті потрібно подати заявку до 20 травня до відділу освіти або на адресу cct_1@mail.ru.

Конкурс організовує та проводить Громадська організація «Центр креативних технологій м. Сєвєродонецька» в фінансовій підтримці Української миротворчої школи.

Партнерами конкурсу виступили відділ освіти Сєвєродонецької міської ради, КУ «Сєвєродонецький методичний центр»,  ГО «Сєвєродонецька агенція розвитку громади», Турагенствами «ТАІС» та «Телемак».

Основними категоріями конкурсу є екскурсії: дитяча, сімейна, гостьова (для переселенців або військових).За висновками журі додано ще категорію «Школярі», яка включає в себе проведення екскурсій не дорослими, а школярами.

До участі в організації та проведенні Конкурсу залучаються відділ освіти Сєвєродонецької міської ради, відділ культури Сєвєродонецької міської ради, КЗ «Сєвєродонецький методичний центр», Центр туризма та краєзнавства, Центр дитячої та юнацької творчості, Сєвєродонецька міська публічна бібліотека, Сєвєродонецька міська бібліотека для юнацтва імені Йосипа Курлата, а також представники громадських організацій та об'єднань освітнього та культурного напряму.

Конкурс проводиться за такими номінаціями:

«Наше місто» (екскурсія, пов’язана з історією та життям нашого міста, розгорнутий конспект екскурсії в паперовому форматі: шрифт Times New Roman, 14 П, інтервал 1,5 строки, та в електронному вигляді на E-mail: cct_1@mail.ru);

«Наш край» (екскурсія, пов’язана з історією нашого краю, розгорнутий конспект екскурсії заходу в паперовому форматі: шрифт Times New Roman, 14 П, інтервал 1,5 строки, та в електронному вигляді E-mail: cct_1@mail.ru);

Перевага буде надаватися роботам, що включають опис історії регіону як частини загальноукраїнської ідентичності.

Учасники конкурсу надають до СМЦ заявку про участь у Конкурсі (додаток 2).

Переможці Конкурсу будуть нагороджені дипломами та грошовими винагородами, всі учасники відзначені дипломами домінантів та призами. 

Последние комментарии