У Сєвєродонецьку школярі вчилися робити маки пам’яті

У Сєвєродонецьку школярі вчилися робити маки пам’яті

В актовій залі Сєвєродонецької школи № 20 Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентське братство» за підтримки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації провела волонтерську акцію «Від кіноуроків пам’яті до маків у маси», повідомляє прес-служба адміністрації.

На заході виступила заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик та координатор молодіжної організації «Учнівське братство» у Сєвєродонецьку Єгор Ковальов.

«Я хочу вас привітати з наступаючими святами, хочу, щоб ви любили свою історію і вивчали її. Маки, які ми сьогодні будемо вчитися робити, є символом пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни, хто наближав до нас Перемогу, що дісталася такою високою ціною».
У рамках акції було продемонстровано уривки з документального фільму «Війна – український рахунок» режисера Сергія Буковського, який спростовує радянські міфи про Другу світову війну та розвиває історичну свідомість, толерантність і взаєморозуміння між Сходом і Заходом України. 

Для учнів-волонтерів з 20-ї та інших шкіл відбувся відкритий майстер-клас зі створення маків, якими школярі прикрасять себе на міських заходах 8-9 травня. Майстер-клас провела автор методики найпростішого шкільного виготовлення маків із тканини червоного, чорного та зеленого кольорів учитель праці сільської школи із села Богородичного Донецької області Світлана Тітова.

Последние комментарии