Реєстрації підлягають РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі

ДПІ у м. Сєвєродонецьку нагадує, що з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

Також дозволено до 1 січня 2016 року використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв'язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам'яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів». Отже користувачам зареєстрованих та введених в експлуатацію до 1 січня поточного року електронних контрольно-касових апаратів, що подають до фіскальних органів тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій (Z-звіти), встановлено перехідний період тривалістю 1 рік для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки на таку, яка забезпечує подання по електронних каналах зв'язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Вказані та інші зміни внесені Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» до Податкового кодексу України і, зокрема, Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Метою вказаних змін є вдосконалення механізму їх застосування та запобігання можливим порушенням з боку суб'єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).

Законом України №71-VIII запроваджено обов’язкове застосовувати РРО для платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців другої і третьої груп:

-          з 1 липня 2015 року для платників єдиного податку третьої групи;

-          з 1 січня 2016 року для платників єдиного податку другої групи.

Виняток - фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої і третьої груп, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі. Не застосовують реєстратори також платники єдиного податку першої групи.


Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии