Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 6 травня 2015 року

Військові злочини

5 травня бойовики три рази обстріляли підконтрольну українській владі територію Луганської області:

- у період часу з 08.00 по 13.00 поблизу с. Троїцьке Попаснянського району між військовослужбовцями ЗСУ та бойовиками зі сторони с. Каліново Попаснянського району (підконтрольного «ЛНР») відбулося бойове зіткнення із застосуванням стрілецької зброї;

- у період часу з 10.00 по 17.00 зі сторони м. Первомайськ (підконтрольного «ЛНР») обстріл зі стрілецької зброї м. Золоте – 4 Попаснянського району;

- у період часу з 21.55 по 22.25 з підконтрольної «ЛНР» території з АГС, ДШК (крупнокаліберний кулемет) та АКС обстріл блокпосту ЗСУ у смт. Станиця Луганська.

Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ст. 258 КК України «Терористичний акт».

Терористичний акт

5 травня до Сєвєродонецької міської лікарні з мінно-вибуховою травмою, численними осколковими пораненнями госпіталізований 24-річний військовослужбовець ЗСУ. Встановлено, що тілесні ушкодження чоловік отримав у с. Кримське Новоайдарського району внаслідок підриву на розтяжці. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 258 КК України «Терористичний акт».

Вилучення зброї та боєприпасів

5 травня співробітники Новоайдарського райвідділу міліції спільно зі співробітниками УКР у Тернопільській області на стоянці автотранспорту в смт. Новоайдар під час особистого огляду у 19-річного чоловіка виявили та вилучили гранату «Ф-1».

5 травня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Троїцького райвідділу міліції за місцем мешкання неповнолітнього підлітка 2002 р.н. у с. Воєводське виявили та вилучили саморобний шомпольний дульно-зарядний пістолет ґнотового займання. Перевіркою встановлено, що пістолет виготовив та передав хлопцю на зберігання громадянин 1968 р.н., який затриманий на підставі ст. 208 КПК України за скоєння цього та інших злочинів.
Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучене спрямовано на дослідження.

Вилучення наркотиків

5 травня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники УБНОН ГУМВС України у Луганській області за місцем мешкання 30-річного чоловіка на вул. 30 років Перемоги у м. Рубіжне виявили та вилучили 4 грамів наркотичної речовини «амфетамін». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Вилучене спрямовано на дослідження.

Збут наркотиків

5 травня у ході проведення негласних оперативно-розшукових заходів співробітники міліції затримали 35-річного місцевого жителя, який намагався збути опій. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Вилучене спрямоване на дослідження.

Крадіжка

5 травня до Кремінського райвідділу міліції від 40-річного місцевого жителя надійшло повідомлення про те, що невідома особа з його будинку на вул. Піонерська здійснила крадіжку велосипеда. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники райвідділу міліції за скоєння злочину викрили місцевого мешканця 1962 р.н. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 185 КК України «Крадіжка». Проводиться досудове слідство.

Безвісти зниклий

До Сєвєродонецького міськвідділу міліції звернулася 32-річна місцева мешканка з заявою про те, що 3 травня пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся її співмешканець гр. Бородачов М.Ю., 1978 р.н. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка.

Розкриття раніше скоєних злочинів

Крадіжка
У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом крадіжки майна у жителя м. Кремінна 1982 р.н., який мав місце 2 травня, співробітники райвідділу міліції за скоєння злочину викрили місцевого жителя 1981 р.н. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 185 КК України «Крадіжка». Проводиться досудове слідство.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии