Найбільш резонансні правопорушення станом на 3 травня 2015 року

Військові злочини

2 травня у період часу з 15.40 по 17.00 бойовики з території підконтрольної «ЛНР» з автоматичного гранатомету на станку (АГС) та мінометів здійснили обстріл у напрямку с. Кримське (Новоайдарський район). Жертв та постраждалих немає.

2 травня до центральної лікарні м. Артемівська (Донецька область) з мінно-вибуховою травмою, відкритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку був госпіталізований 46-річний військовослужбовець ЗСУ.Встановлено, що тілесні ушкодження чоловік отримав 1 травня, під час руху на бензовозі по автодорозі м. Попасна - м. Артемівськ, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Обставини події встановлюються.

Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ст. 258 КК України «Терористичний акт».

Незаконне заволодіння автотранспортом

2 травня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло звернення від адміністрації ПАТ «Виробниче об’єднання «Донбасекскавація» про те, що в липні 2014 року невідомі особи, одягнуті у камуфльований одяг, прибули на територію ПАТ «Стаханівський завод феросплавів», де під загрозою застосування автоматичної зброї, незаконно заволоділи двома екскаваторами, двома бульдозерами та дев’ятьма одиницями вантажної техніки, що належіть підприємству. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Проводиться подальша перевірка.

Захоплення будівель чи споруд

2 травня до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшло повідомлення від керівництва Фонду АТ «Брокбизнесбанк» про те, що у грудні 2014 року невідомі особи з числа представників самопроголошеної «ЛНР» захопили приміщення будівлі АТ «Брокбізнесбанк» у м. Луганську. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 341 КК України«Захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

Грабіж

2 травня до Марківського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік знаходячись у приміщенні магазину на пл. Радянська(смт. Марківка) відкрито заволодів продуктами харчування та спиртними напоями. В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники райвідділу міліції у вчиненні грабежу викрили 24-річного раніше судимого місцевого мешканця. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 186 КК України «Грабіж». Підозрюваний затриманий підставі ст. 208 КПК України.

Вилучення боєприпасів

1 травня у ході проведення огляду квартири на вул. Першотравнева (м. Рубіжне) за місцем мешкання 46-річного чоловіка, співробітники карного розшуку Рубіжанського міськвідділу міліції виявили та вилучили 56 набоїв калібру 7,62 мм та 35 набоїв калібру 5,45 мм. Вилучене спрямовано на дослідження. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Розкриття раніше скоєних злочинів

Розбій

1 травня до Рубіжанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 38-річної місцевої жительки про те, що невідомий чоловік проник до квартири її 68-річної матері (вул. Леніна м. Рубіжне), де одягнувши пакет на голову пенсіонерки душив її, після чого відкрито заволодів трьома мобільними телефонами та грошима. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку спільно з бійцями зведеного загону Хмельницького ГУМВС у вчиненні розбою викрили 53-річного раніше судимого місцевого жителя. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 187 КК України «Розбій». Вилучено речові докази. Підозрюваний затриманий на підставі ст. 208 КПК України.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии