У Сєвєродонецьку провели фахову майстерню з дотримання прав переселенців

У Сєвєродонецьку провели фахову майстерню з дотримання прав переселенців

У місті Сєвєродонецьку за участю спеціалістів Департаменту соціального захисту, управління молоді і спорту, управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, Луганського обласного центру зайнятості та громадськості Луганське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проекту ДІАЛОГ (USAID) провело фахову майстерню з питань захисту прав людини та надання якісних соціальних послуг для тимчасово переміщених осіб на тему «Проблеми переселенців із зони АТО та шляхи їх вирішення».

Про це повіломляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

На фаховій майстерні піднімалися питання соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, оформлення документів, працевлаштування, робота з сім’ями та молоддю. 
«Для нас дуже важливо щоб органи місцевого самоврядування працювали та взаємодіяли. Зокрема, у випадку такого важливого питання для нашої області як захист прав людини та надання соціальних послуг переселенцям», – відзначила виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

Одною з основних тем майстерні було обговорення питання надання соціальними службами довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Так, учасники заходу наголошували на тому, що працівникам УСЗН складно впоратися з напливом переселенців бажаючих отримати довідку, враховуючи штат та можливості відповідної служби. 
«На сьогоднішній день соціальний захист населення є одним із пріоритетів для обласної влади. Добре якщо людина ще молода, їй легше почати життя з нового листа, але якщо людина вже похилого віку, їй уже складніше проходити цю адаптацію. Наша з вам спільна мета, щоб максимально допомогти всім соціальним прошаркам населення», – сказала заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик. 

Наприкінці заходу учасники фахової майстерні всі свої рекомендації та побажання передали організаторам заходу, які пообіцяли систематизувати її та викласти на офіційному сайті Луганського регіонального відділення АМУ.

Последние комментарии