У Сєвєродонецьку підбили підсумки обласного патріотичного конкурсу

У Сєвєродонецьку підбили підсумки обласного патріотичного конкурсу

У Сєвєродонецькій середній загальноосвітній школі № 18 за участю ініціаторів програми та співзасновників Всеукраїнської громадської організації «Кадетська співдружність», громадської організації «Громадянський Корпус» (м. Київ), Луганської обласної військово-цивільної адміністрації відбулося підбиття підсумків першого обласного учнівського конкурсу «Чому я поважаю професію військового».

Згідно з положенням про конкурс учасники змагалися у своїй віковій категорії за номінаціями: 1. «Свій рідний край люби і захищай» – 3 – 4 класи; 2. «Вірні сини Вітчизни» – 5 – 8 класи; 3. «Маю честь» – 9 – 11 класи. У першій категорії перемогли Вероніка Бондар (Верхньопокровська загальноосвітня школа I – II ступенів Старобільської районної ради) та Михайло Месечко (Лисичанська загальноосвітня школа I – III ступенів № 2), у другій – Валерія Куліш (Старобільська гімназія Старобільської районної ради) і Катерина Лунякіна (Яменська загальноосвітня школа I – III ступенів Троїцької районної ради), у третій – Анастасія Нагорна (Сєвєродонецька гуманітарно-естетична гімназія Сєвєродонецької міської ради Луганської області) і Микола Пономаренко (Курячівська загальноосвітня школа I – III ступенів Білокуракинської районної ради).

«Я вдячна всім громадським організаціям, які підтримали ініціативу проведення такого конкурсу. На жаль, та ситуація, яка склалася у нас, спонукала багатьох чоловіків України опановувати професію військового. У своїх роботах діти Луганщини показали, наскільки вони люблять і шанують наших захисників», – відзначила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Найбільше учасникам заходу запам’ятався твір школярки із Старобільська, у якому вона пише про те, як сумує за своїм батьком, який загинув у боях під Георгіївкою (Лутугинський район).
На захід були запрошені також військовослужбовці Збройних Сил України, які дислокуються у Луганській області. Один з них виступив з привітальним словом до переможців: «Ви знаєте: у кожного солдата є свої листи. У мене також є лист, який я бережу біля серця у військовому квитку. У ньому все просто – малюнок та допис: наші дорогі солдати, повертайтеся здоровими. Ці речі, які зроблені дитячими руками, дуже дорогі для нашого серця», – сказав боєць.

Последние комментарии