В найбільш проросійському районі Луганщини офіційно визнали Росію агресором, а ЛНР – терористичною організацією

17 квітня  Станично-Луганська районна рада (Луганська область) на своєму сесійному засіданні визнала Російську Федерацію країною-агресором, а ЛНР – терористичною організацією. У сесії взяли участь 21 депутат (кворум становить 19 чоловік), двоє з котрих утрималися, а інші проголосували «за». 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Питання про визнання Росією агресором, а ЛНР – терористичною організацією розглядалося останнім і супроводжувалося гарячими дискусіями. Утім, у підсумку депутати прийняли практично одноголосне рішення.

-Рішення Станично-Луганської районної ради дуже показове, - вважає керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. – По-перше, Станично-Луганський район найбільше в Луганській області постраждав від військових дій, по-друге, райцентр розташований на самій лінії розмежування (до найближчого блокпосту терористів від РДА менше кілометра, а до окупованого луганська – 12 км), тому вплив так званої ЛНР тут відчутний. По-третє, в районі живуть переважно донські козаки, які ніколи не приховували своїх симпатій до Росії. Ще в кінці минулого року проросійські настрої тут сягали 90 відсотків. Однак за цей час місцеві мешканці мали змогу оцінити роботу військо-цивільної адміністрації і порівняти життя у себе вдома (де працюють усі соціальні об’єкти , люди регулярно отримують зарплату, пенсію, дитячі та інші виплати, системи життєзабезпечення функціонують у нормальному режимі, а продукти набагато дешевші, ніж по той бік лінії розмежування), і життя на окупованих територіях, де всього цього немає. Тому рішення райради – закономірне, а те що його прийняли саме в Станиці Луганській (тоді як аналогічні рішення депутати не можуть прийняти в мирних регіонах), красномовно свідчить – люди на лінії вогню вже починають розуміти, чим насправді є Росія й так звана ЛНР.

Последние комментарии