На Луганщині вперше застосовано податковий компроміс

Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення службовими особами комунального підприємства від сплати податків у сумі майже 910 тис грн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Платник податків та контролючий орган у податковій сфері досягли податкового компромісу відповідно до Податкового кодексу України, у зв’язку з чим підприємство сплатило 5% від вказаної суми до бюджету.

З урахуванням досягнення податкового компромісу, сплати коштів до бюджету, відповідно до вимог Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, прийнято рішення про закриття провадження.

До відома: відповідно до ч. 5 ст. 212 КК України діяння, передбачені частинами першою - третьою цієї статті, не вважаються умисним ухиленням від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), якщо платник податків досяг податкового компромісу відповідно до підрозділу 9-2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.


Прес-служба прокуратури Луганської області 

Последние комментарии