У ніч на Великдень бойовики збільшили кількість обстрілів

В період з 07.00 11.04 до 07.00 12.04.2015 року обстановка на Луганському напрямку в смузі відповідальності сектору «А» суттєвих змін не зазнала й залишалася стабільно напруженою з тенденцією до погіршення.  Про це повідомляє на своїй сторінці в Фейсбук речник АТО в Луганській області Руслан Ткачук.

Порушуючи Мінські угоди стосовно дотримання режиму припинення вогню бойовики НЗФ т.зв. «ЛНР» здійснили 15 обстрілів вогневих позицій ЗС України. У тому числі відбулися два бойові зіткнення. Також бойовики обстрілювали наші позиції з танків, БТР-ів, ПТРК, мінометів та стрілецької зброї. 

За аналогічний період минулої доби зафіксовано 7 обстрілів. Кількість обстрілів збільшилась на 8. 

Обстріли вогневих позицій ЗС України лунали з напрямків Сокільники, Сміле, Жолобок, Слов`яносербськ, Жовте, Берегове, Піонерське, Раївка та Донецьке . Під час бойового зіткнення з ДРГ бойовиків т.зв. «ЛНР» в районі н.п. Жовте один військовослужбовець отримав поранення середньої важкості. Безповоротних втрат особового складу ЗС України не допущено. 

В зоні відповідальності сектору «А» було зафіксовано 2 випадки прольоту ворожих БПЛА.
Бойовиками НЗФ т.зв. «ЛНР» продовжувалося переміщення озброєння та бойової техніки вздовж смуги зіткнення Окремі колони незаконно перетинали кордон та рухалися з території РФ. Спостерігався рух бойової техніки, танків, САУ, бойових машин, БТР-ів, здійснювався підвіз та розвантаження боєприпасів калібру 120 мм, 122 мм, 152 мм, а також боєкомплектів для БМ-21 «Град», БТР і БМП.

Бойовики проводили ремонт та відновлення пошкодженої у зіткненнях в підрозділами ЗС України техніки Тривало зведення нових та вдосконалення існуючих фортифікаційних споруд. 

На полігоні в м. Олександрівськ м. Луганськ проводився вишкіл особового складу підрозділів НЗФ ЛНР, після якого проведені повномасштабні командно-штабні навчання. Також для підготовки особового складу НЗФ бойовики використовують полігон розташований на виїзді з м. Краснодон  у напрямку м. Свердловськ. В районі м. Міусинськ Луганської області тривало облаштування полігону для стрільби з реактивної артилерії.

Підрозділи сектору «А» продовжували виконання завдань по нарощуванню системи інженерних загороджень групами розмінування, проводили інженерне дообладнання взводних опорних пунктів, блокпостів, несення служби на блокпостах, опорних пунктах, спостережних постах, секретах, охорона базових таборів, поповнення запасів матеріально-технічних засобів та створення додаткових запасів боєприпасів, виконання заходів сезонного технічного обслуговування, ремонт ОВТ.

Последние комментарии