Телеканал «Дождь» зібрав шокуючі докази розстрілів українських полонених бойовиками

Журналісти каналу зазначають, що йдеться про ситуацію 9 лютого.

Російському телеканалу "Дождь" вдалося дізнатися про нові докази вбивств українських полонених бойовиками терористичної "ДНР". Про це у вечірньому ефірі розповів журналіст телеканалу Тимур Олевський.

Журналіст вказав на той факт, що під час так званого параду полонених у Донецьку один з бойовиків відсунув кілька людей від полонених українських бійців зі словами "вистачить йому розстрілу". Також він звернув увагу на відеозапис бойовиків, на якому показана вантажівка з українцями, свого часу захоплена проросійськими силами. На відео також видно, як бойовики цинічно вбивають пораненого українського бійця. При цьому на записі чути, що принаймні один з терористів виступає проти вбивства українського полоненого. На кадрах чути фразу "не вали, не вали його!". Але інший бойовик не слухає прохань свого "колеги" й після цього лунає постріл, який чітко чути. Журналісти "Дождя" зазначають, що йдеться про ситуацію 9 лютого цього року, коли бійці 30-ї механізованої бригади потрапили під обстріл під Дебальцеве. Канал ідентифікував трьох українських військових, і констатував, що як мінімум двоє з них були живими на момент проведення зйомки. Кілька тижнів тому, за даними "Дождя", українські волонтери забрали їхні тіла з моргу Донецька. При цьому в поліції ДНР повідомили, що українці нібито загинули під час бойових дій, і про можливий розстріл вони нічого не знають.

У зв'язку з цим телеканал звернувся до анонімних представників Міноборони України та угруповань бойовиків, отримавши підтвердження про те, що вбивство полонених - це правда. Нагадаємо, нещодавно бойовик Моторола зізнався у розстрілі полонених: Хочу – убиваю, хочу - ні. Як відомо, він розповів про розстріл 15 українських військових полонених.

 

Більше читайте тут: http://tsn.ua/ato/telekanal-dozhd-zibrav-shokuyuchi-dokazi-rozstriliv-ukrayinskih-polonenih-boyovikami-420632.html

Последние комментарии