Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 9 квітня 2015 року

Злочини проти громадської безпеки

8 квітня на автодорозі, поблизу будинку по вул. Міловській смт. Мілове, під час руху вибухнув а/м «ВАЗ-2121» під керуванням 30-річного співробітника прикордонної застави відділу Державної прикордонної служби України «Мілове» ім. В. Банних. Виїздом на місце події оперативники райвідділу міліції встановили, що вибух стався у результаті спрацювання вибухового пристрою у задній частині автомобілю. Внаслідок вибуху чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді контузії, забійної рани потиличної області голови та був госпіталізований до районної лікарні. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 258 КК України (Терористичний акт).

8 квітня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління карного розшуку ГУМВС України у Луганській області викрили шість луганчан, які беруть участь у НЗФ «ЛНР». Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 5 ст. 260 КК України.

Вбивство

8 квітня біля будинку по вул Кафтанова м. Лисичанська з тілесними ушкодженнями у вигляді ножових поранень ушної раковини, у тім’яній та потиличній області голови був знайдений чоловік 1970 р.н., який під час перевезення до міської лікарні у кареті швидкої допомоги помер. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Лисичанського міськвідділу міліції за скоєння злочину викрили та затримали непрацюючого, раніше судимого 41-річного місцевого мешканця, який після сумісного розпиття спиртних напоїв, у ході раптово виниклої сварки, наніс кілька ударів ножем по голові потерпілому. Підозрюваного затримано на підставі ст. 208 КПК України. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 115 КК України.

Розбій

8 квітня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції від 59-річного чоловіка надійшла заява про те, що у серпні 2014 року озброєні невідомі особи у камуфльованому одязі проникли на територію його фермерського господарства у с. Переможне Лутугинського району та незаконно заволоділи особистим майном: транспортними засобами - 30 одиниць (трактори, вантажні автомобілі) та врожаєм пшениці близько 600 тонн. Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ст.ст. 289, 187 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Грабіж

8 квітня у ході проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень 35-річній жительці с. Мусіївка, співробітники Міловського райвідділу міліції встановили факт відкритого заволодіння її мобільним телефоном та викрили у скоєнні кримінального правопорушення 63-річну місцеву мешканку. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 186 КК України.

Крадіжки

До Попаснянського райвідділу міліції звернулася 61-річна мешканка м. Гірське з заявою про те, що 7 квітня невідома особа проникла до її будинку та викрала два мобільні телефони та гроші. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 185 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи, причетної до скоєння крадіжки.

8 квітня до Білокуракинського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що при перевірці території обслуговування лінії електромережі працівники Білокуракинської РЕМ встановили, що у період часу з березня 2014 року по теперішній час біля с. Гладкове невідомі особи викрали 1,7 км низьковольтного алюмінієвого проводу. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 185 КК України.

Вилучення боєприпасів

8 квітня у ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники Попаснянського райвідділу міліції за місцем мешкання 27-річного жителя с. Нижнє виявили та вилучили набій калібру 7,62 мм, три набої калібру 5,45 мм, набій калібру 9 мм, сім набоїв калібру 5,6 мм та два мисливських набої калібру 16 мм. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження.

Вилучення наркотиків

8 квітня співробітники Міловського райвідділу міліції у ході проведення особистого огляду у 48-річного місцевого мешканця виявили та вилучили 50 грамів коноплі. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження.

Безвісти зниклі

8 квітня до Лисичанського міськвідділу міліції звернулася 64-річна мешканка м. Привілля з заявою про те, що 28 березня пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся її син гр. Юрченко С.А. 1977 р.н.

Того ж дня до Лисичанського міськвідділу міліції звернулася жінка 1981 р.н. і повідомила про те, що пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся її неповнолітній син гр. Шаламай К.С. 2002 р.н.

До міськвідділу міліції звернулася 57-річна жителька м. Лисичанськ з заявою про те, що 8 квітня пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся її чоловік гр. Савчин Я.С. 1958 р.н.

Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження зниклих.

Розкриття раніше скоєних злочинів

Безвісти зникла

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом зникнення безвісти неповнолітньої дівчини 2000 р.н., яка пішла з дому 4 квітня, співробітники Лисичанського міськвідділу міліції встановили місцезнаходження зниклої та повернули її додому. Дівчинка не стала жертвою злочину.
Даний факт зареєстровано.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии