На території Луганської області, контрольованій Україною, працюють 28 шкіл естетичного виховання

На території Луганської області, контрольованій Україною, працюють 28 шкіл естетичного виховання

На території Луганської області, контрольованій Україною, діють 28 шкіл естетичного виховання (із них 2 художні, 7 музичних, 19 шкіл мистецтв), у яких працюють близько 500 викладачів та навчаються 5300 учнів. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Навіть не зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію, продовжує виконуватися обласна програма «Мистецька освіта Луганщини на 2013 – 2015 роки». Так, з листопада 2014 року за напрямами образотворче мистецтво та індивідуальна виконавча майстерність проведено 7 творчих конкурсів, а саме: обласний конкурс творчих робіт із ліплення «Від казки до казки» та графіки «Цікаві мандри», виставка-конкурс художньої творчості викладачів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв, огляд-конкурс живопису «Казковий світ», конкурс академічного малюнку «Срібний олівець», обласна музично-теоретична олімпіада, огляд-конкурс індивідуальної виконавчої майстерності та олімпіада з історії мистецтв серед учнів художніх шкіл.

Знаковою подією стала участь у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», присвяченому 201-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. 

У конкурсах взяли участь 517 учасників із шкіл естетичного виховання міст: Лисичанська, Рубіжного, Старобільська, Сватового, Сєвєродонецька та селищ міського типу: Новодружеська, Борівського, Новоайдара, Новопскова, Шульгінки, Кремінної, Троїцького, Білокуракиного, Чмирівки.

Організатором заходів виступили управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та комунальна установа «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва».

Последние комментарии