Виявлена спроба висування ДРГ бойовиків складом до 6 чоловік

В період з 07.00 03.04. до 07.00 04.04.2015 року обстановка на Луганському напрямку в смузі відповідальності сектору «А» залишалася без суттєвих змін. 

Основні зусилля підрозділів сектору «А» були зосереджені на охороні та обороні базових таборів, блокпостів, взводних опорних пунктів. Продовжувалося виконання заходів з інженерного дообладнання взводних опорних пунктів, блокпостів, поповнення запасів матеріально-технічних засобів та створення додаткових запасів боєприпасів, ремонту та технічного обслуговування ОВТ, несення служби на блокпостах, опорних пунктах, спостережних постах, секретах, охорони базових таборів.

Групи розмінування виконували завдання по нарощуванню системи інженерних загороджень в інтересах підрозділів у визначених районах. 

Впродовж доби відбулося порушення бойовиками НЗФ так званої «ЛНР» вимог режиму припинення вогню. А саме, учора о 22.10 особовим складом взводного опорного пункту була виявлена спроба висування ДРГ противника складом до 6 чоловік зі сторони н.п. Сокільники.

Нашими військовослужбовцями зі стрілецької зброї по ДРГ терористів було відкрито вогонь. Група бандитів відійшла назад в напрямку Сокільники. Втрат немає.

Також вночі, о 3 годині ротний опорний пункт ЗС України був обстріляний стрілецькою зброєю зі східного боку міста Славяносербськ. Також обійшлося без втрат.

Прольотів ворожих БПЛА зафіксовано не було. 

Терористи продовжували ротацію своїх підрозділів на території України та прикордонних районах ростовської області РФ. 

Бойовики т.зв. «ЛНР» на Станично-Луганському напрямку прослуховують радіочастоти, на яких працюють підрозділи ЗСУ, підтягують важку артилерію, зокрема – системи «МСТА» та погрожують знищити позиції розгортання наших військ у випадку наступу. в район н.п. Станично-Луганське. 

На полігоні в районі міста Олександрівськ під Луганськом триває бойова підготовка особового складу російсько-терористичних підрозділів. Проводилися навчання з тактичної підготовки, бойового злагодження підрозділів. виконувалися вправи з навчально-бойові стрільби зі стрілецької зброї, з БТР-ів та БМП.

Бойовики зводили нові та вдосконалювали існуючі інженерні фортифікаційні споруди, блокпости, розгортали мінні поля.


Володимир Корніяка, прес-офіцер сектору «А»,
Руслан Ткачук, речник АТО у Луганській області

Последние комментарии