Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 28 березня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 28 березня 2015 року

Злочини проти громадської безпеки

26 березня о 16.30 з території підконтрольної «ЛНР» був здійснений мінометний обстріл (3-4 постріли) у напрямку автомобілів, на яких по автошляху у с. Кримське пересувалися співробітники Новоайдарського райвідділу міліції.

27 березня з підконтрольної «ЛНР» території був здійснений артилерійський обстріл та обстріл зі стрілецької зброї:
- о 01.05 обстріл газорозподільної станції «Карбоніт» у м. Золоте, внаслідок чого сталося її займання. У результаті обстрілу було тимчасово припинено газопостачання вул. Цвєточної та Сонячний м. Золоте-1. Станом на 18.00 газопостачання було повністю відновлено;
- об 11.30 обстріл зі стрілецької зброї позицій батальйону ЗСУ "Київ-2" у с. Кримському Луганської області;
- о 21.20 зі сторони м. Первомайськ (підконтрольного "ЛНР") обстріл з РСЗВ БМ-21 "Град" (40 пострілів) с. Оріхове Попаснянського району;
- о 22.00 обстріл зі стрілецької зброї позицій батальйону РПС «Торнадо» у смт. Станиця Луганська.
Жертв та постраждалих немає. Дані факти зареєстровані.

27 березня співробітники СБУ викрили 17-річного жителя м. Лисичанськ, який бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

Тілесні ушкодження

До Новоайдарської районної лікарні з тілесними ушкодженнями у вигляді проникаючого ножового поранення черевної порожнини, з пошкодженням печінки госпіталізовано місцеву жительку 1962 р.н. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Новоайдарського райвідділу міліції у скоєнні злочину викрили 48-річного чоловіка потерпілої, який 27 березня, знаходячись біля ринку по вул. Пролетарській, на ґрунті ревнощів, наніс удар ножем жінці. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст.121 КК України. Чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

До Рубіжанського міськвідділу міліції звернулася 44-річна місцева жителька і повідомила, що у під'їзді будинку на вул. Менделєєва невідомий чоловік спричинив тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колото-різаної рани живота з пораненням попереково-оболонкової кишки, колото-різаної рани грудної клітини її чоловіку 1963 р.н. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міськвідділу міліції у скоєнні кримінального правопорушення викрили та затримали 50-річного місцевого мешканця, який 27 березня у стані алкогольного сп'яніння влаштував сварку з потерпілим та спричинив йому тілесні ушкодження. Даний факт зареєстровано. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Розбій

До Лисичанської міської лікарні з квартири по вул. Куйбишева м. Новодружеськ із ЗЧМТ, струсом головного мозку госпіталізована 57-річна жінка. Виїздом на місце події співробітники Лисичанського міськвідділу міліції встановили, що 26 березня до її квартири проникли троє невідомих осіб, які спричинили тілесні ушкодження потерпілій та її 32-річній доньці та заволоділи значною сумою грошей. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міськвідділу міліції спільно з БПСМОП «Тернопіль» у скоєні злочину викрили та затримали двох жителів м. Новодружеськ (1981, 1986 р.н.) і 35-річного жителя Сватівського району. Даний факт внесений до ЄРДР. Чоловіки затримані у порядку ст. 208 КПК України.

Вилучення боєприпасів

27 березня співробітники Новопськовського райвідділу міліції у ході проведення особистого огляду у 52-річного місцевого жителя виявили та вилучили 32 набої калібру 7,62 мм. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження.

27 березня на відстані 130 метрів від паркану в/ч А 0523 ЗСУ (Міловський район) виявлено нерозірваний артилерійський снаряд калібру 150 мм. Місце події охороняється співробітниками райвідділу міліції. Роботи по знешкодженню боєприпасу заплановано на 28 березня. Даний факт зареєстровано.

27 березня на блокпосту на перехресті доріг Куп’янськ – Лисичанськ, був зупинений автомобіль "Ford Transit", під керуванням 60-річного жителя м. Києва, який здійснював волонтерський рейс з м. Київ до м. Щастя для надання волонтерської допомоги військовослужбовцям ЗСУ. При перевірці автомобіля чоловік добровільно передав працівникам міліції знайдену ним на узбіччі дороги біля лісосмуги у м. Щастя гранату РГД -5 та запал до неї. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Вилучення наркотиків

27 березня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції у 21-річного чоловіка виявили та вилучили 15 грамів марихуани.
27 березня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Рубіжанського міськвідділу міліції у 33-річної місцевої жительки виявили та вилучили шприц з опієм об’ємом 1,4 мл.
Дані факти зареєстровані. Вилучене спрямовано на дослідження.

Наруга над могилою

27 березня до Рубіжанського міськвідділу міліції надійшла заява від 25-річного чоловіка, що невідомі особи з території цвинтаря на виїзді з м. Рубіжне скоїли крадіжку трьох металевих швелерів (основа надгробної плити), пошкодили пам'ятники та огорожу, де поховані його близькі родичі. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Нещасний випадок

27 березня до хірургічного відділення Міловської районної лікарні з численними опіками голови, шиї, верхніх і нижніх кінцівок 2-3 ступенів була госпіталізована 52-річна жінка, яка від отриманих тілесних ушкоджень померла у медичному закладі. Перевіркою встановлено, що жінка була інвалідом дитинства, страждала на нервовий параліч і зазначені тілесні ушкодження отримала з власної необережності, впавши до вогнища під час паління сухостою. Даний факт зареєстровано.

Виявлення невпізнаного трупу

27 березня в кілометрі від с. Комишуваха-1 Попаснянського району були виявлені останки кісток людини разом з одягом. Даний факт зареєстровано. Вилучені останки спрямовані на дослідження до СМЕ.

Безвісти зниклі

27 березня до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшла заява від керівництва «Товариства Червоного Хреста України» про те, що з 9 липня 2014 року та по теперішній час невідомо місцезнаходження гр. Кіфорак В.Б., 1989 р.н., який перебував у м. Луганську.
До Попаснянського райвідділу міліції надійшла заява від жінки, що у ніч на 27 березня при невстановлених обставинах зі свого будинку у м. Гірське разом з автомобілем «Mitsubishi Lanser» зник її син гр. Наумов В.В., 1990 р.н. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка.
Дані факти зареєстровані.

Розкриття раніше скоєного злочину
Грабіж

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом грабежу, який мав місце 26 березня, оперативники Лисичанського міськвідділу міліції у скоєні кримінального правопорушення викрили та затримали 29-річного місцевого жителя. Чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Досудове розслідування триває.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии