Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 23 березня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 23 березня 2015 року

Вбивство

21 березня до Сватівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від фельдшера швидкої медичної допомоги, що у будинку на пров. Промінь м. Сватове, з множинними тілесними ушкодженнями виявлено труп 49-річної місцевої жительки. У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці викрили та затримали 43-річного співмешканця потерпілої. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 115 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Розбій

До Лисичанського міськвідділу міліції звернувся пенсіонер 1936 р.н. із заявою про те, що 21 березня двоє невідомих осіб за його місцем мешкання на вул. Зелена під загрозою застосування ножа відкрито заволоділи великою сумою грошей. Даний факт внесений до ЄРДР. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб причетних до скоєння розбою.

Грабіж

До Лисичанського міськвідділу міліції звернулися дві місцеві жительки (1990, 1991 р.н.) із заявами про те, що 21 березня невідомий біля будинку по вул. Свердлова, м. Лисичанська із застосуванням насилля, відкрито заволодів їх жіночими сумками з особистими речами. Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Крадіжка

21 березня до Лисичанського міськвідділу міліції звернувся місцевий житель 1959 р.н. із заявою про те, що у період часу з 12 по 21 березня невідомий проник у квартиру на просп. Леніна за місцем мешкання заявника та скоїв крадіжку великої суми грошей. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи причетної до скоєння крадіжки.

Вилучення автотранспорту

21 березня о 09.00 на блокпосту у м. Сватове правоохоронці зупинили автомобіль «ГАЗ 330202» під керуванням мешканця м. Києва 1971 р.н., який перевозив гуманітарну допомогу з міста Києва до с. Половинкіне, Старобільського району. У ході перевірки встановлено, що автомобіль перебуває у розшуку за фактом незаконного заволодіння невідомими особами у м. Луганську автотранспорту, що перебуває на балансі в УСБУ. Допитаний чоловік пояснив, що автомобіль та реєстраційні документи йому передав малознайомий чоловік для перевезення гуманітарної допомоги. Даний факт зареєстровано. Автомобіль вилучено та передано співробітникам УСБУ.

Вилучення боєприпасів

21 березня на блокпосту на виїзді з м. Сватове у напрямку м. Старобільська правоохоронці зупинили автомобіль «Volkswagen Т-5», під керуванням чоловіка 1969 р.н. Під час огляду салону автівки міліціонери виявили та вилучили 120 патронів калібру 7,62. та штик-ніж. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження.

Злочини проти громадської безпеки

20 березня у с. Новотошківка, Попаснянського району, внаслідок вибуху вибухового пристрою (розтяжки) загинули військовослужбовці ЗСУ (1977 та 1980 р.н.). Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 258 КК України.

21 березня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники ГУМВС України у Луганській області викрили дванадцять громадян, які беруть участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Це мешканці Лутугинського та Новоайдарського районів, міста Луганська, Свердловська та Червонопартизанська.

21 березня співробітники СБУ викрили гр. М. 1962 р.н. (мешканець м. Лисичанську), який бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР».
Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 5 ст. 260 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних.

22 березня співробітники Новопсковського райвідділу міліції спільно з співробітниками УМВС у Волинській області, на блокпосту «Булавинівка», під час перевірки рейсового автобусу «Лисичанськ – Москва», затримали жителя м. Лисичанська 1986 р.н., який бере активну участь у бойових діях незаконного збройного формування «ЛНР». Чоловік доставлений до Новопсковського РВ. Проводиться перевірка.

Незаконне заволодіння автотранспортом

22 березня до Марківского райвідділу міліції надійшла заява від місцевого жителя 1990 р.н. про те, що у період часу з 09.00 по 10.30 невідомий від будинку заявника незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ-2109». У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники райвідділу міліції виявили викрадений автомобіль біля будинку по вул. Кірова (смт. Марківка). За кермом автівки знаходився 33-річний місцевий мешканець у стані алкогольного сп’яніння. Даний факт зареєстровано. Автомобіль повернено власнику. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу затриманому.

Виявлення невпізнаного трупу

22 березня до Рубіжанського міськвідділу міліції від оператора служби порятунку ДСНС надійшло повідомлення, що в районі споруд «БХО-1», приблизно у 5-6 метрах від берега, у воді виявлений труп невідомої жінки на вигляд 60-65 років. Під час проведення огляду трупу наявних тілесних ушкоджень не виявлено. Труп спрямовано до моргу м. Рубіжне для встановлення причини смерті.

Нещасний випадок

22 березня до Рубіжанского міськвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що його сусідка 1966 р.н., у стані алкогольного сп’яніння впала з балкону своєї квартири, яка розташована на 5 поверсі. Жінка госпіталізована до реанімаційного відділення Рубіжанської міської лікарні з діагнозом: гострий психоз, тупа травма живота, розрив селезінки, внутрішньо-порожнинний крововилив, тупа травма грудної клітини, множинні перелами ребер, малий пневматорекс справа, перелам кісток тазу, перелам правого плеча, забій нирок. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка обставин події.

Розкриті з раніше скоєних злочинів

Тілесні ушкодження

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень 28-річному мешканцю м. Сєвєродонецька, який мав місце 21 березня, співробітники звідного загону БПС в Чернівецькій області, спільно з співробітниками Сєвєродонецкого МВ у скоєнні кримінального правопорушення викрили та затримали місцевого жителя 1972 р.н. Даний факт внесений до ЄРДР кваліфікований за ч. 1 ст. 121 КК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу зловмиснику. Досудове розслідування триває.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии