У Попасній, звідки більшість лікарів втекло під час бойових дій, медичну допомогу населенню надаватиме добровольчий медичний шпиталь

Незважаючи на припинення активних бойових дій довкола Попасної, тут усе ще відчувається гостра нестача медиків. Люди, котрі виїхали з міста в січні й лютому, рятуючись від обстрілів, починають поступово повертатися додому, а медичну допомогу їм надавати проблематично, оскільки лікарів майже не залишилося.

– На початку року, коли Попасна обстрілювалася бойовиками по кілька разів щодня, тут взагалі виникла критична ситуація, оскільки майже всі медики втекли звідси, – зазначає керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. – Наприклад, головна лікарка центральної райлікарні терміново виїхала на курси підвищення кваліфікації, кинувши пацієнтів напризволяще. Надавати допомогу пораненим внаслідок бойових дій виявилося нікому, тому ми змушені були звернутися за допомогою до медиків-волонтерів з інших регіонів країни. Зараз бойова обстановка набагато спокійніша, частина мешканців уже дома, в місті починають працювати школи й інші комунальні заклади, а медики так і не поспішають повертатися назад і братися до роботи.

Щоб забезпечити населення кваліфікованою медичною допомогою, прийнято рішення передислокувати в Попасну з Артемівська Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. М.І. Пирогова, який працюватиме на базі залізничної лікарні. Лікарі батальйону з учорашнього дня (12.03) вже надають допомогу як військовим, що перебувають у місті, так і цивільному населенню включно з дітьми. 

 

Інформація прес-служби обласної військово-цивільної адміністрації

Последние комментарии