Сплата авансових внесків платниками, які перебували на консолідованій сплаті

Сплата авансових внесків платниками, які перебували на консолідованій сплаті

ДПІ у м. Сєвєродонецьку повідомляє, що Державна фіскальна служба України у листі від 02.03.2015 р. №7025/7/99-99-19-02-02-17 наголосила, що оскільки нова редакція розділу III«Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України не містить положень щодо консолідованої сплати податку на прибуток та не визначає відокремлені підрозділи юридичної особи окремими платниками цього податку, у Розрахунку за 2014 рік визначення щомісячних авансових внесків, що підлягатимуть сплаті у березні 2015 року – травні 2016 року, не провадиться. Загальна сума таких авансових внесків визначається в цілому по платнику податку – юридичній особі в Податковій декларації з податку на прибуток підприємства.

Тобто, при розрахунку щомісячних авансових внесків з податку на прибуток (рядок 23 Декларації за 2014 рік),які підлягають сплаті, починаючи з березня 2015 року, значення рядка 13.2 «Сума податку, нарахованого платником податку на прибуток (при консолідованій сплаті) за місцезнаходженням його відокремлених підрозділів» Додатка ЗП до рядка 13 Декларації не враховується.

Для банківських установ при розрахунку щомісячних авансових внесків з податку на прибуток у рядку 24 Декларації з податку на прибуток банку за 2014 рік не враховується значення рядка 14.2 «Сума податку, нарахованого платником податку на прибуток (при консолідованій сплаті) за місцезнаходженням його відокремлених підрозділів» Додатка ЗП до рядка 14 Декларації банку.

 

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии