Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 21 березня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 21 березня 2015 року

Військові злочини

19 березня о 18.00 бойовики здійснили підрив автомобільного мосту через річку Сіверський Донець поблизу смт. Станиця Луганська. Вибухом пошкоджено близько 15 метрів автомобільного полотна.

20 березня до Попаснянського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що на польовій дорозі між с. Екатеринівка та с. Молодіжне Попаснянського району на вибуховому пристрої підірвався автомобіль «Нива». Встановлено, що 39-річний водій мешканець м. Первомайська, керуючи автомобілем «Нива», по польових дорогах, поблизу с. Молодіжне, намагався проїхати повз блокпости. Скоїв наїзд на невстановлений вибуховий пристрій. У результаті вибуху чоловік від отриманих поранень загинув на місці події. Вказана територія тимчасово перебуває під контролем так званої «ЛНР». 
Дані факти зареєстровані.

Вбивство

20 березня до Станично-Луганського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що у будинку на вул. Маяковського смт. Станиця Луганська з ножовим пораненням шиї виявлено труп 33-річного місцевого жителя. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку райвідділу міліції у скоєні вбивства обґрунтовано підозрюють 45-річного місцевого жителя, який 20 березня під час сумісного розпиття спиртних напоїв у ході раптово виниклої сварки вдарив потерпілого ножем у шию. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 115 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

Тілесні ушкодження

20 березня до Новоайдарської районної лікарні з проникаючим ножовим пораненням черевної порожнини госпіталізовано місцевого жителя 1988 р.н. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Новоайдарського райвідділу міліції викрили та затримали 59-річного місцевого жителя, який під час сумісного розпиття спиртних напоїв, у ході раптово виниклого конфлікту, вдарив потерпілого у живіт кухонним ножем. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 121 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Грабіж

До Рубіжанського міськвідділу міліції звернулася місцева жителька 1979 р.н. з заявою про те, що 20 березня біля будинку по пр-ту Московському невідомий відкрито заволодів її гаманцем з грошима. Даний факт зареєстровано. Даний факт зареєстрований до ЄРДР. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи причетної до вчинення кримінального правопорушення.

Незаконне заволодіння автотранспортом

20 березня до Попаснянського райвідділу міліції звернувся гр. 1961 р.н. з заявою про те, що 16 січня декілька озброєних невідомих осіб у камуфльованому одязі у м. Первомайську (перебуває під контролем ЛНР) незаконно заволоділи його автомобілем «Mercedes-Benz 313», д/з ВВ 7192 ВМ. Даний факт зареєстровано

20 березня до Станично-Луганського райвідділу міліції звернувся місцевий житель 1983 р.н. з заявою про те, що 19 березня невідомі особи у камуфльованому одязі у с. Макарове Станично-Луганського району незаконно заволоділи його мікроавтобусом «Opel Vivaro», д/з ВВ 99 05 СН, жовтого кольору. Даний факт зареєстровано до ЄРДР за ч. 2 ст. 289 УК України.

20 березня до Лисичанського міськвідділу міліції звернувся 35-річний місцевий житель з заявою про те, що у ніч на 20 березня від будинку по вул. Першотравневій м. Лисичанська невідомий незаконно заволодів автомобілем «ЗІЛ-130». У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міськвідділу міліції у вчиненні кримінального правопорушення викрито та затримано місцевого жителя 1980 р.н. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 289 КК України.

Злочини проти громадської безпеки

20 березня у ході проведення оперативних заходів співробітники СБУ встановили, що мешканці міста Алчевська (подружжя 1986 р.н.), які зареєстровані у Новопсковському районі, беруть участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР».

Того ж дня співробітники СБУ викрили гр. Д. 1985 р.н. (мешканець Новопсковського району), який бере активну участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних.

Вилучення боєприпасів

20 березня співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції спільно з співробітниками УМВСУ у Чернівецькій області у ході проведення особистого огляду місцевого жителя 1974 р.н. виявили та вилучили гранату «Ф-1» з запалом. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України.

20 березня співробітники Новоайдарського райвідділу міліції спільно з БПС МОП «Золоті ворота» та спецгрупи СБУ на блокпосту у м. Щастя Новоайдарського району у ході проведення огляду багажного відділення автомобілю «ВАЗ-2107» під керуванням чоловіка 1978 р.н., виявили та вилучили дві гранати «РГД-5» та два запали до них. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України. Чоловік затриманий на підставі ст. 208 КПК України.

Вилучення наркотиків 20 березня

- у ході проведення огляду будинку на вул. Транспортна с. Камишуваха за місцем мешкання гр. 1997 р.н. співробітники Попаснянського райвідділу міліції виявили та вилучили 100 г марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

- у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБНОН Сєвєродонецького міськвідділу міліції на території «Центрального ринку» м. Сєвєродонецька у місцевого жителя 1953 р.н. виявили та вилучили 23 поліетиленових пакети з прекурсором - перманганат калію загальною вагою 250 г. Розпочате досудове розслідування за ч. 1 ст. 309 КК України.

- співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції у ході проведення особистого огляду 20-річного місцевого парубка виявили та вилучили 20 грамів марихуани. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

- співробітники Білокуракинського райвідділу міліції у ході проведення санкціонованого обшуку у будинку на вул. Чапаєва смт. Білокуракине за місцем мешкання чоловіка 1982 р.н. виявили та вилучили 15 г марихуани. Розпочате досудове розслідування за ч. 1 ст. 309 КК України.

Розкриття раніше скоєних злочинів

Крадіжка

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом крадіжки з квартири місцевої жительки 1968 р.н. на вул. Маяковського особистого майна (телевізор, мікрохвильова пічка), яке мало місце у ніч на 14 березня, співробітники карного розшуку у скоєні кримінального правопорушення викрили та затримали місцевого мешканця 1977 р.н. Вилучено речові докази. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии