Cпівробітники Служби безпеки України викрили та ліквідували агентурну мережу російських спецслужб

У Луганській області співробітники Служби   безпеки України викрили та ліквідували агентурну мережу російських спецслужб з числа місцевих мешканців.

Контррозвідка СБУ затрималапідприємця, який створив злочинну інформаторську групу за завданням представників російських спецслужб. Цей громадянин був завербований у липні минулого року під час відвідування Росії.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як розповів слідчим СБУ затриманий, його вербування почалося  вже при перетині кордону - на пункті пропуску «Чорткове» (РФ). Підприємець дав підписку про негласне співробітництво на матеріальній основі та отримав оперативний псевдонім.

Після повернення на Луганщину агент підтримував постійний зв'язок з кураторами, виконуючи вказівки зі збору  інформації про кількість та озброєння підрозділів сил АТО, персональні дані мобілізованих до ЗСУ осіб, військовослужбовців добровольчих батальйонів та хід мобілізації на території району.

До протиправної діяльності зловмисник залучив спільників, яких проінструктував про вимоги конспірації.  Інформатори, працюючи у різних районних структурах, повідомляли йому актуальні відомості військового характеру.

Отримані розвіддані зрадник передавав представнику ГРУ. Російські спецслужби використовували цю інформацію при плануванні та проведенні терористичної та диверсійної діяльності на території Луганської області.

Зловмисник одержував за свої повідомлення грошову винагороду. Під час обшуку в нього вилучені розписки в отриманні від кураторів 1100 доларів США. Однак, як стверджує сам зловмисник, реально йому заплатили 300 доларів. Ймовірно, що решту коштів, призначених для агентури, співробітники російської спецслужби просто привласнили.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Последние комментарии