У Сєвєродонецьку пройшов «круглий стіл» з проблем расової дискримінації

У Сєвєродонецьку пройшов «круглий стіл» з проблем расової дискримінації

Сьогодні, (18.03) у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С. Прокоф’єва пройшло засідання «круглого столу» за темою: «Розуміння. Повага. Злагода» з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації. У заході взяли участь заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА Аліна Адамчук, лідери національно-культурних товариств та студенти-іноземці. 

«На тлі існуючих реалій зовсім по-іншому постають питання боротьби з дискримінаційними виявами на Луганщині. Оскільки якщо про дискримінацію представників інших національностей говориться багато, то ставлення до українців замовчується. Тому структурними підрозділами Луганської обласної державної адміністрації розроблено проект розвитку української мови та культури на території Луганської області», – відзначила Ольга Лішик. 

«Ми не повинні піддаватися на стереотипи, які нам ретранслює телебачення. У кожної людини є свої мінуси і плюси. Головне – усім жити в злагоді», – зауважив уповноважений представник Старобільського товариства любителів польської мови та культури «Міст Надії» Сергій Зарецький. 

Ольга Петрівна додала, що можна з впевненістю сказати, що в області немає міжнаціональної або міжрелігійної ворожнечі, яку нам намагаються нав’язати.

Последние комментарии