Шевченко завжди сучасний

Шевченко завжди сучасний

На початку березня, коли все навколо оживає та розквітає, українці вшановують пам’ять видатного сина свого народу, поета, художника, діяча культури Тараса Григоровича Шевченка.

201 рік минув з того дня, як українське кріпацтво явило світу генія, твори якого з часом не віддаляються від співвітчизників, а стають ближчими та зрозумілішими. На віршах Кобзаря виховувалися безліч поколінь справжніх українських патріотів. Не забуває про них і сьогоднішня молодь.

До дня народження поета у Сєвєродонецьку пройшла ціла низка святкових заходів, один з яких продемонстрував власний погляд школярів на його творчість. Учні Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею створили літературно-музичну композицію «Шевченко завжди сучасний», що складалася з музичних виступів на вірші Тараса. Ліцеїсти змогли переосмислити всім знайомі з дитинства рядки та покласти їх на сучасну музику різних стилів. Ліричні композиції чергувалися з натхненними баладами та рок-піснями. Юні артисти в своїх виступах продемонстрували безумовну любов до поетичних творів, українського слова, та повагу до славетного письменника. 

Вшанувати пам'ять Шевченка та підтримати артистів до актової зали ліцею завітали начальник відділу освіти Ольга Каширіна, начальник відділу культури Христина Бойкова, методист Сєвєродонецького методичного центру Валентина Шпакова, головний спеціаліст відділу культури Галина Агашкова. 

«Мені випала честь привітати вас з Шевченківськими днями, – сказала Ольга Каширіна. – В діадемі європейської культури найкоштовніше каміння безперечно належить Україні, і велику роль в цьому зіграв літературний геній Тараса Шевченко. Усі ви маєте відношення до вивчення творчої спадщини поета, тому від усього серця бажаю вам творчої наснаги, нових успіхів у вивченні шевченкознавства». 

Окрім добрих слів та побажань гості виконали почесну місію нагородження переможців міських мовно-літературних конкурсів та їх вчителів грамотами відділу культури та відділу освіти Сєвєродонецької міської ради.

Кількість учасників мовних конкурсів, постійний ріст зацікавленості серед школярів ще раз доводять, що літературна спадщина Великого Кобзаря не втратила своєї актуальності за дві сотні років, не втратить і за тисячу. Немає сумніву, що Шевченко назавжди залишиться сучасним для своїх співвітчизників.

Євгеній Тетяничко 

Последние комментарии