11 березня відбулося пленарне засідання 98-ої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міської ради VI скликання

11 березня відбулося пленарне засідання 98-ої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міської ради VI скликання

Воно обумовлене перш за все тим, що треба було, не гаючи часу, прийняти ряд важливих для розвитку громади рішень.

Перше питання порядку денного – збільшення вартості харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах. Коментуючи дане рішення, секретар ради Андрій Гавриленко зазначив, що на сьогоднішній день це питання назріло для винесення його на сесію міської ради, оскільки існуючий розмір фінансування на харчування в цих закладах не відповідає сьогоднішнім реаліям. Тому необхідно було підвищувати вартість харчування і вирішувати питання щодо збільшення витрат міського бюджету на цю статтю. Тож з 1 квітня вартість харчування однієї дитини ясельних груп складе 10 грн. на день, дошкільних груп – 13 грн. Батьки сплачуватимуть за день перебування у ясельних групах 6 грн., у дошкільних групах – 7,80 грн. Депутатами вирішено встановити знижки на 50% з плати за перебування дітей у комунальних ДНЗ родинам, які мають трьох і більше дітей, та встановити безоплатне харчування дітей із малозабезпечених сімей.

Збільшення вартості харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах відобразилося і у другому питанні порядку денного – у внесенні змін до міського бюджету.

Прийняті зміни до міського бюджету на поточний рік сесією ради попередньо були підтримані на засіданні виконкому. Зміни стосувалися видатків на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг, капітального ремонту мосту через р. Борову тощо. Міський голова Валентин Казаков наголосив на тому, що завершені основні роботи по бетонуванню мосту. На сьогодні залишається виконати асфальтування проїзної частини мосту. Всі кошти були виділені з міського бюджету.

Враховуючи звернення керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, депутати дали згоду на передачу з комунальної власності у спільну власність територіальних громад нерухомі майнові об’єкти міської лікарні по вул. Сметаніна, 5 та будівлю драматичного театру по вул. Леніна, 21. На цих об’єктах планується виконати капітальні ремонти. У першому випадку в них буде розташовано частину відділень обласної лікарні. Де, до речі, буде встановлено сучасне медичне обладнання, послугами якого зможуть користуватися не тільки мешканці області, а й сєвєродончани.

На завершення сесії секретар ради Андрій Гавриленко подякував депутатам за їх постійну копітку роботу у профільних комісіях та участь у пленарних засіданнях, за їх відповідальне ставлення до прийняття рішень, які насамперед працюють на покращення умов життя наших громадян.

Згідно з ЗУ «Про доступ до публічної інформації» з усіма рішеннями 98-ої (позачергової) сесії міської ради можна ознайомитися на сайті міської ради.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии