«Збережемо водні ресурси»

 «Збережемо водні ресурси»

Фестиваль екологічних команд за збереження водних ресурсів України

3 березня  2015 року в актовій залі ССШ № 17 відбувся ХVІ міський фестиваль учнівських колективів екологічної просвіти за темою:  «Збереження водних ресурсів України». Захід проводився в рамках відзначення 90-річчя юннатівського руху в Україні та заснування Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді,  а також 60-ої річниці створення Сєвєродонецької Станції юних натуралістів, яку з 2011 року перейменовано в Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (СМ ЦЕНТУМ). Директор Центру еколого-натуралістичної творчості Олена Миколаївна Зельська.

Організував його проведення  Сєвєродонецький  відділ освіти та міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

На святково вбраній сцені учасники фестивалю показали потужний потенціал,  відкритість, мобільність, демократичність, гуманістичність як ніколи затребувані, а також мали можливість показати свою майстерність у висвітленні актуальної екологічної проблеми.

Цей фестиваль є першим туром Всеукраїнського конкурсу на кращий колектив екологічної просвіти (агітбригади), метою якого є активізація екологічного руху в Україні, доведення інформації про те, щокожна свідома людина повинна обов'язково мати загальне уявлення про особливості сучасного екологічного стану, а також про основні напрямки державної політики у галузі охорони навколишнього середовища, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки. 
Екологізаціяекономіки та свідомостісуспільства не є абсолютно новою проблемою, але формування екосвідомості учнівської молоді дуже важливе в сучасних умовах індустріального розвитку .

 У фестивалі взяли участь команди СЗШ №№ 1, 6, 11, 12, 15, колегіуму та Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

       Журі, до складу якого увійшли:

1.                Головний спеціаліст відділу освіти Гаввіна Наталія  Вікторівна;

2.                Начальник лабораторії «ТАУН-сервис» Недозим Олександр Іванович;

3.                Генеральний директор НДПІ «Водоочисні технології» Івонін Михаїл Володимирович;

4.                Представник  Благодійного Фонду «Заради майбутнього» Гладков Володимир Миколайович;

5.                Головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації Кравець Наталія Устимівна;

        6.   Кандидат геологічнихнаук Кафедри«Технологія неорганічнихречовин та екології» Технологічногоінституту  Східноукраїнського украинского національного університетуім..В.Даля– Мохонько Вікторія Іванівна;

7.     Педагог-організатор СЗШ № 14 Мовчан Олена Миколаївна.

Гості фестивалю: директор ССШ № 17 -  Гладка Марина Іванівна, методист Центру туризму -  Терешкова Марина Василівна, педагоги-організатори шкіл міста відмітили високу підготовку школярів.  Зазначено, що виступи були виразні, чуйні, цікаві, з почуттям гумору, інформаційні, наукові та неординарні. Була зрозуміла актуальність освітлюваних тем – екологічних проблем регіону та міста, а саме проблема збереження водних ресурсів України - це проблема екологічного стану водних об'єктів є актуальною для всіх водних басейнів України. Також учасниками заходу було доведено інформацію про те, що системний аналіз сучасного екологічного стану басейнів річок України та організації управління охороною і використанням водних ресурсів дав змогу окреслити коло найбільш актуальних проблем, які потребують актуалізації і вирішення. Продемонстрований високий рівень акторської майстерності учнів. Виступи були оригінально оформлені, театралізовані та костюмовані, з елементи народної творчості.

Завдяки партнерству з НДПІ «Водоочисні технології», ТОВ «ТАУН СЕРВІС», Благодійним фондом Олексія Кунченко «Заради майбутнього» команди-учасниці ХVІ міського фестивалю були нагороджені цінними подарунками таграмотами за перемогу в наступних номінаціях:

-  Краще висвітлення екологічної теми конкурсу- Колегіум;

-  Краща сценічна  композиція, сценарна  розробка- СЗШ № 11;

- Відтворення та пропаганда народних традицій у висвітленні теми конкурсу- СЗШ № 15;

-  Високий рівень акторської майстерності- СЗШ № 6;

- Яскраве музичне та пластичне оформлення  виступу - СЗШ № 12;

- Кращий театралізо-ваний виступ- СМ ЦЕНТУМ;

- Висвітлення тематики місцевих екологічних проблем - СЗШ № 1.

 

Сєвєродонецький Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Последние комментарии