Відбувся Четвертий міський творчий конкурс «Поетична нива»

Відбувся Четвертий міський творчий конкурс «Поетична нива»

Минув лише тиждень з останнього поетичного конкурсу і знову шанувальники поезії зібрались у Сєвєродонецькому міському центрі дитячої та юнацької творчості, де відбувся Четвертий міський творчий конкурс «Поетична нива», імені Тараса Григоровича Шевченка.

Цей конкурс був започаткований відділом освіти Сєвєродонецької міської ради за ініціативою СМ ЦДЮТ у 2011-2012 навчальному році, в минулого року йому було присвоєно ім’я видатного українського поета.

За три роки існування конкурсу стало абсолютно зрозуміло, що у Сєвєродонецької молоді є справжній інтерес до жанру художнього читання та поетичного мистецтва, особливе тепле ставлення до малої Батьківщини. Сьогодні стало особливо актуальним відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу, виховання любові до рідного слова, до національної української класики. Це добре розуміють у кожному навчальному закладі, тому у конкурсі така велика кількість учасників. 

Як і у попередньому поетичному конкурсі «Джерельце», відбір учасників проходив у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах міста. Переможці першого тур взяли участь у міському етапі конкурсу. Більш ніж сім десятків юних поетів ти читців відповідально готувались до виступу перед компетентним журі, складу якого увійшли – методист Сєвєродонецького методичного центру Валентина Миколаївна Шпакова, член міжнародної спілки письменницьких співтовариств Зінаїда Микитівна Новоточенова, керівник методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Тетяна Миколаївна Марисняк, актори Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Іван Петрович Щербу та Ірина Анатолівна Амбросієва, громадський діяч Сергій Вікторович Шокун. 

Щоб послухати твори юних поетів та читців на конкурс завітали почесні гості – начальник відділу освіти Ольга Григорівна Каширіна та начальник відділу культури Христина Володимирівна Бойко.

Юні учасники конкурсу вражали глядачів своїми дорослими думками, щиро ділилися своєю любов’ю до рідного краю. Прослуховування робіт проходило у два етапи, на яких одночасно працювали різні склади журі, а переможці визначались у кількох номінаціях. В перерві, поки члени журі обговорювали виступи, учасники конкурсу були запрошені у музей СМ ЦДЮТ. У Музеї етнографії «Світлиця» Любов Петрівна Дементьєва розповіла про символіку української вишивки та рушників, царицю хати – піч та значення вогню в житті пращурів.

За результатами прослуховування журі визначило 19 призерів у різних номінаціях, кожен з яких отримав диплом та подарунок. Найкращими ж поетами та читцями стали Катерина Хохлова, Катерина Стародинова, Валерія Борис, Катерина Малахова, Юлія Кошель, Діні Безбородов, Єлизавета Шелефонтюк, Анастасія Руднєва, Ангеліна Мазіна.

Інформація СМ ЦДЮТ 

  • niva2.jpg

Последние комментарии