В Сєвєродонецьку створено нову комісію із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

В Сєвєродонецьку створено нову комісію із забезпечення реалізації  житлових прав мешканців гуртожитків

На останній сесії Сєвєродонецької міської ради, що відбулася 26 лютого, створено нову комісію із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків м. Сєвєродонецька та затверджено Положення про комісію.

До комісії увійшли перший заступник міського голови Петро Чернишин, представники УЖКГ, начальник відділу приватизації та обміну житла УЖКГ міської радиВікторія Лук`яненко, представники виконкому і виконавчих органів міської ради, представники громадськості.

Сфера діяльності комісії поширюється на гуртожитки, які є об’єктами права комунальної власності, та гуртожитки, які перебувають у повному господарському віданні чи оперативному управлінні підприємств, установ, організацій  незалежно від форм власності (крім гуртожитків приватної власності).

Метою діяльності комісії є попередній (досудовий) розгляд спорів, пов’язаних з порушенням житлових прав мешканців гуртожитків м. Сєвєродонецька, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», за їх згодою.

А також розгляд звернень громадян з питань приватизації житла у гуртожитках, які не були вирішені відповідними органами.

Перелік питань, які розглядаються комісією

Комісією розглядаються спори та конфліктні ситуації щодо:

- забезпечення реалізації конституційного права на житло мешканців гуртожитків;

- використання та утримання жилих приміщень;

- використання та утримання допоміжних приміщень і місць загального користування гуртожитків;

- дотримання правил користування житловими приміщеннями та правил внутрішнього розпорядку гуртожитків;

- питань приватизації житла у гуртожитках.

Згідно Положенню про комісію, у засіданні комісії беруть участь мешканці гуртожитків, які подали заяву та запрошені особи,  до компетенції яких віднесені питання по зверненням громадян. Рішення комісії  можуть бути оскаржені у судовому порядку.

Последние комментарии