Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 24 лютого 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 24 лютого 2015 року

Військові злочини

23 лютого, не дивлячись на умови перемир’я, бойовики тричі вели обстріл з мінометів та артилерії з території, що підконтрольна «ЛНР» (м. Первомайська та с. Каліново) по м. Попасне. Жертв та постраждалих немає.

23 лютого внаслідок вибуху протипіхотної міни поблизу с. Кримського Новоайдарського району мінно-вибухові травми отримали два військовослужбовця ЗСУ (1987, 1995 р.н.).
Дані факти зареєстровані.

Розбій

23 лютого в ході розслідування кримінального провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень пенсіонерці 1942 р.н. співробітники Старобільського райвідділу міліції у скоєнні кримінального правопорушення викрили місцевого мешканця 1993 р.н. Також встановлено, що 28 січня підозрюваний шляхом розбиття віконного скла проник до будинку за місцем мешкання потерпілої (вул. Леніна, с. Шпотине) де заподіяв їй тілесні ушкодження, вимагав гроші та відкрито заволодів 1,5 літрами горілки. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Грабіж

23 лютого до Лисичанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 18-річної місцевої мешканки про те, що 23 лютого о 14.30 у під’їзді будинку по вул. Калініна, невідомий чоловік відкрито заволодів її двома золотими обручками, після чого зник у невідомому напрямку. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи причетної до скоєння грабежу.

Привласнення та розтрата майна

23 лютого під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники УДСБЕЗ ГУМВС України у Луганській області викрили 57-річного головного бухгалтера однієї з лікарень, яка за попередньою змовою з 36-річним провідним спеціалістом тієї ж лікарні шляхом зловживання своїм службовим становищем заволоділи бюджетними коштами лікарні на значну суму грошей. Даний факт внесено до ЄРДР і кваліфіковано за ч. 4 ст.191 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Незаконне заволодіння автотранспортом

23 лютого до Станично-Луганського райвідділу міліції надійшла заява від керівництва ДП «Станично-Луганського ОЛОХ» про те, що у період часу з 5-9 лютого невідомі озброєнні особи у камуфльованому одязі з території лісництва (смт. Станиця Луганська, вул. Букаєва) незаконно заволоділи автомобілем «УАЗ 390945-267», д/з ВВ 20-75 СЕ та автокраном «КС 3575», д/з 063-68АР на базі автомобіля ЗИЛ 133 ГЯ. Даний факт внесено до ЄРДР.

23 лютого до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення від луганчанина 1970 р.н. про те, що у серпні 2014 року невідомі особи з території СТО у м. Луганську, незаконно заволоділи його автомобілем «Mercedes-Benz Е 200» д/з ВВ 7898 АВ, чорного кольору. Даний факт внесено до ЄРДР.

Того ж дня до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення від громадянина Франції 1983 р.н. (зареєстрований в м. Луганську) про те, що у період часу з вересня 2014 року по 19 лютого поточного року невідомі особи незаконно заволоділи його автомобілем «Saab 9-5», д/з BF-961 YT, сірого кольору, який знаходився біля будинку на вул. Руднева у м. Луганську. Даний факт внесено до ЄРДР.

Хуліганство

23 лютого о 16.10 правоохоронцями, які несли службу на КПП «Томашовський міст» був затриманий 46-річний житель м. Рубіжне, який знаходячись у нетверезому стані, із хуліганських спонукань навмисно пошкодив пам’ятну стелу з чорного граніту з написом: «Загиблим військовим тридцятої механізованої бригади, які 22 травня 2014 року загинули, мужньо захищаючи територіальну цілісність України». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 296 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Вилучення боєприпасів

23 лютого у ході проведення санкціонованого обшуку у будинку на вул. Садова у с. Новоандріївка за місцем мешкання 32-річного чоловіка співробітники Білокуракинського райвідділу міліції виявили та вилучили 85 набоїв калібру 5,45 мм. Даний факт внесено до ЄРДР. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

23 лютого у ході проведення санкціонованого обшуку у квартирі на кв. 50-років Перемоги м. Лисичанська співробітники УБОЗ ГУМВС України у Луганській області за місцем мешкання гр-ки В. виявили та вилучили детонатор, 1,2 кг амоніту, а також документацію, яка має відношення до проведення незаконного референдуму у м. Лисичанську та символіку НЗФ «ЛНР», георгіївські стрічки, нашивки на одяг у вигляді стягу з написом «новороссия». Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваної.

23 лютого співробітники Лисичанського міськвідділу міліції біля будинку по вул. Мічурина, м. Новодружеськ затримали місцевого мешканця 1981 р.н. у якого під час проведення особистого догляду виявили та вилучили гранату «Ф-1», запал до неї та 20 набоїв калібру 5,45 мм. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу чоловіку.

23 лютого під час проведення огляду будинку на вул. Дрожевського у м. Кремінна за місцем мешкання чоловіка 1961 р.н. співробітники карного розшуку Кремінського райвідділу міліції виявили та вилучили гранату «Ф-1» та 60 набоїв калібру 5,45 мм. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження.

23 лютого на площі 50 років Перемоги у м. Сватове співробітники карного розшуку Сватівського райвідділу міліції затримали місцевого мешканця 1971 р.н. у якого під час проведення особистого догляду виявили та вилучили 66 набоїв калібру 5,45 мм, один набій калібру 17 мм та магазин до АК. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу чоловіку.

23 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Попаснянського райвідділу міліції у будинку на вул. Пушкіна за місцем мешкання чоловіка 1958 р.н. виявили та вилучили гранату «РГД-5». Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

23 лютого у ході проведення санкціонованого обшуку будинку на вул. Леніна у с. Макеївка (Кремінський район) співробітники Кремінського райвідділу міліції за місцем мешкання 19-річного парубка виявили та вилучили 5 набоїв калібру 5,45 мм, сигнальну ракету, димову шашку, одноствольну мисливську рушницю 16 калібру та двоствольну мисливську рушницю 16 калібру марки «ТОЗ -54». Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться досудове розслідування.

23 лютого до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшла інформація про те, що у лісосмузі, що неподалік від вул. Будівельників, виявлено протипіхотну інженерну міну «МОН-50 15-32-87 ПВВ-5». Співробітники МНС спільно з саперами ДСНС міну знешкодили та вилучили для подальшої експертизи. Даний факт зареєстровано.

23 лютого у ході відпрацювання м. Попасна військовослужбовці ЗСУ у покинутому будинку на вул. Донецька виявили та вилучили схованку у якій знаходилось «граната РГД-5» та 5 освітлювальних ракет. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Вилучення наркотиків

23 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Сватівського райвідділу міліції у місцевого мешканця 1986 р.н. виявили та вилучили 200 грам марихуани. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 309 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться досудове розслідування.

Нещасний випадок

23 лютого до Кремінського райвідділу міліції надійшло анонімне повідомлення про те, що у будинку на вул. Радянська м. Кремінна раптово померли чоловік та жінка (1964 та 1968 р.н.) Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи попередньо встановили, що смерть подружжя настала внаслідок отруєння природнім газом через порушення правил користування газовою плитою. Даний факт зареєстровано. Трупи потерпілих без ознак насильницької смерті направлено до СМЕ для встановлення причини смерті.

Злочини проти громадської безпеки

23 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Сєвєродонецького міськвідділу міліції викрили гр. Б. 1968 р.н. (мешканець м. Свердловськ), який бере участь у незаконному озброєному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

Безвісти зниклий

23 лютого до Лисичанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки 1983 р.н. про те, що вона з 9 лютого втратила зв’язок із своїм чоловіком гр. Якушевим В.В., 1972 р.н., який виїхав 21 січня до міста Вороніж РФ на заробітки та відтепер не виходить на зв’язок, місце його перебування заявниці не відоме. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии