Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 6 лютого 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 6 лютого 2015 року

Військові злочини

3 лютого під час артилерійського обстрілу бойовиками м. Попасна тілесні ушкодження отримала місцева мешканка 1950 р.н.

4 лютого у період часу з 16.00 по 16.20 з підконтрольної «ЛНР» території здійснено мінометний обстріл (5 пострілів) блокпосту ЗСУ поблизу м. Гірське.

5 лютого під час виконання бойового завдання між населеними пунктами с. Старий Айдар та м. Щастя осколочне поранення отримав військовослужбовець ЗСУ 1987 р.н.

5 лютого бойовики п’ять разів відкривали вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:
- о 07.40 зі сторони автошляху «Бахмутка» (підконтрольного «ЛНР») мінометний обстріл с. Кримського Новоайдарського району;
- двічі з невстановленого напрямку мінометний обстріл (15 пострілів) ТЕС, територіального підрозділу ДСНС, блокпосту у м. Щастя. Внаслідок обстрілу пошкоджено газопровід, у результаті чого припинено газопостачання у м. Щастя, с. Геївці та с. Передільську. Відновлювальні роботи заплановані на 6 лютого;
- двічі зі сторони м. Первомайська (підконтрольного «ЛНР») з РСЗВ БМ-21 «Град» обстріл (120 пострілів) м. Попасна.
Дані факти зареєстровані. Жертв та постраждалих немає.

Злочини проти громадської безпеки

5 лютого співробітники Лисичанського міськвідділу міліції встановили, що місцевий мешканець гр. Д. 1976 р.н. бере участь у незаконному озброєному формуванні «ЛНР».
5 лютого співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції встановили, що гр. Д. 1973 р.н. бере участь у незаконному озброєному формуванні «Армия Юго-Востока».
Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіків.

Розбій

5 лютого до Сватівського райвідділу міліції звернулася із заявою місцева жителька 1943 р.н. і повідомила про те, що двоє невідомих чоловіків, у масках, проникли до її будинку та під загрозою застосування ножа заволоділи її грошима та мобільним телефоном. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 187 КК України. Уживаються заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення. Проводиться досудове розслідування.

Умисне пошкодження майна

5 лютого до Рубіжанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що біля магазину на вул. Б.Хмельницького у м. Рубіжному вибухнув автомобіль «Mitsubishi Pajero», який належить 44-річному місцевому мешканцю. Даний факт зареєстровано. Жертв та постраждалих немає. Причина вибуху з’ясовується.

Незаконне заволодіння автотранспортом

До Станично-Луганського райвідділу міліції від керівництва фермерського господарства «Голубе озеро» надійшла заява про те, що 3 лютого невідомі особи у камуфльованому одязі з території господарства на вул. Радянській у с. Передільське (Станично-Луганський район) незаконно заволоділи автотранспортом та іншою сільськогосподарською технікою. Даний факт зареєстровано.

Виявлення раніше викраденого автотранспорту

5 лютого на блокпосту у м. Сватове затримано автомобіль MAZDA CX-9, д/з ВВ6862АТ, що перебуває у розшуку, під керуванням 28-річного чоловіка, мешканця Київської області. У ході перевірки встановлено, що у період часу з 5 по 14 серпня 2014 року невідомі особи у камуфльованому одязі незаконно заволоділи даним автомобілем, що належить 53-річному жителю міста Щастя (м. Луганськ). Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка. Наразі автомобіль перебуває на штраф-майданчику у м. Сєвєродонецьку.

Вилучення наркотиків

5 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Сватівського райвідділу міліції у 32 і 50-річних місцевих жителів на вул. Лихачова та на пров. Зелений Кут у м. Сватове виявили та вилучили 1 кг та 10 кг марихуани відповідно. Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 1 ст. 309 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться досудове розслідування.

Безвісти зниклий

До Лисичанського міськвідділу міліції від пенсіонерки 1958 р.н. надійшла заява про те, що 2 лютого пішов з дому на роботу та до теперішнього часу не повернувся її син гр. Сергєєв Р.А., 1978 р.н., працює малярем на СТО. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка.

Підроблення документів

4 лютого співробітники Кремінського райвідділу міліції у ході проведення перевірки законності отримання пенсії на підконтрольній українській владі території Луганської області особами, які причетні до діяльності так званої «ЛНР», встановили факт підроблення заяв на отримання пенсії в Управлінні пенсійного фонду та надання до Управління праці та соціального захисту населення та Управління пенсійного фонду (УПФ) України неправдивих відомостей про фактичне місце свого мешкання, на підставі яких були оформлені довідки про взяття на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України: гр. Ч. 1948 р.н. (мешканець м. Зимогір’я), гр. П. 1962 р.н. (мешканець м. Родакове). Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Інше

5 лютого до Лисичанського міськвідділу міліції з Лисичанського міського військового комісаріату надійшли матеріали про те що гр. Б. 1980 р.н. та гр. К. 1977 р.н. відмовилися від призову за мобілізацією. Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіків.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии