29 січня відбулося пленарне засідання 96-ої (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради

29 січня відбулося пленарне засідання 96-ої (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради

29 січня відбулося пленарне засідання 96-ої (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради VI скликання. Про це повідомляє офіційний сайт міськради.

Головним питанням порядку денного, звичайно ж, стало затвердження проекту міського бюджету на 2015 рік. Це той фінансовий документ, за яким Сєвєродонецьк буде жити та розвиватися весь поточний рік. Одразу відзначимо, що попри всі побоювання, міський бюджет 2015 року за оцінками фахівців, що готували проект, і самих депутатів, які одностайно проголосували за його прийняття, вдалий і реальний. Міський голова Валентин Казаков звернув увагу на те, що це сталося завдяки тому, що уряд і губернатор  Луганщини потурбувалися про розширення його фінансових можливостей шляхом надання ряду цільових субвенцій. Тому на розсуд депутатів бюджет-2015 виглядає значно краще своїх попередників.

Про основні положення міського бюджету, його доходну і витратну частину народним обранцям та численній спільноті міста (у сесійній залі були присутні представники громадськості) доповіла начальник фінансового управління міськради М.І. Багрінцева. Її змістовна доповідь, хоча і зайняла чимало часу, але була вислухана уважно, знявши частину питань з боку депутатів. Отже, проект міського бюджету було затверджено у таких головних показниках:

– загальний обсяг доходів міського бюджету у сумі 599 936 256 грн., у тому числі доходів загального фонду міського бюджету у сумі 587 405 450 грн., обсяг доходів спеціального фонду міського бюджету у сумі 12 530 806 грн., у тому числі бюджету розвитку – 696 800 грн.;

– загальний обсяг видатків міського бюджету у сумі 597 061 298 грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду міського бюджету у сумі 583 628 321 грн., обсяг видатків спеціального фонду бюджету 13 433 067 грн.

При цьому сума по цільових медичній та освітній субвенціях, що надає держава, складає майже 150 млн. грн.

Взагалі, на вчорашній сесії депутати розглянули та затвердили рішення більше як по 60 питаннях.

Згідно з Законом України «Про доступ до публічної інформації» більш детально з рішеннями 96-ої (чергової) сесії міськради можна ознайомитися на сайті міської ради.

Последние комментарии